Pamukluk Barajı’nın arıtmasını MESKİ yapacak


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, Pamukluk Barajı ile ilgili Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 8 yıldır bir çalışma yapmadığını, 2016 yılında o zamanın Cumhur İttifakı’na mensup belediyesi ile anlaşma yapıldığını, 2019’dan bu zamana kadar da bir çalışma yapılmadığını hatırlatarak, “DSİ ile yaptığımız karşılıklı mutabakatta o protokole uyulmayacağını ama yeni bir anlaşma yapılabileceğini bize anlattılar. Biz de şöyle bir mutabakata vardık” dedi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2024 Cumartesi 12:58

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda Birimlerden Gelen 13, Komisyonlara Havale Edilen 32 madde olmak üzere toplam 45 madde görüşüldü. Meclis üyelerinden gelen değerlendirmelere yanıt veren Seçer, Mut Hali’nin tahsis sorununa ilişkin bilgi vererek, “Bizim talep ettiğimiz 31 bin metrekare alan Orman Bakanlığı mülkiyetinden Maliye hazinesine tescil edildi. Hazine’den tahsisi sorunu var, onu bekliyoruz. Bunun müracaatını da 15 Temmuz 2023 tarihinde yaptık. Şu anda önümüzde duran temel sorun Maliye’den tahsisinin gelmemiş olması” dedi.

PAMUKLUK BARAJI’NIN ARITMASINI MESKİ YAPACAK

Başkan Seçer, Pamukluk Barajı ile ilgili Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 8 yıldır bir çalışma yapmadığını, 2016 yılında o zamanın Cumhur İttifakı’na mensup belediyesi ile anlaşma yapıldığını, 2019’dan bu zamana kadar da bir çalışma yapılmadığını hatırlatarak, “DSİ ile yaptığımız karşılıklı mutabakatta o protokole uyulmayacağını ama yeni bir anlaşma yapılabileceğini bize anlattılar. Biz de şöyle bir mutabakata vardık; ‘İsale hattını DSİ yapsın, MESKİ de arıtmasını yapsın.’ DSİ ihalesine çıktı, inşaata da başladı, eli kulağında” dedi. Arıtmanın maliyetinin 80 milyon avro olduğunu ve bunun da yaklaşık olarak 46 milyon avroluk kısmını hibe olarak temin ettiklerini aktaran Seçer, “İhale hazırlıklarını tamamladık, kısa süre sonra da inşaatına başlayacağız. Bitimine mukabil cazibe ile Mersin’in merkezine içme suyu vereceğiz. Bu da bizim maliyetlerimizi düşürecek” ifadelerine yer verdi. Seçer, Mersin’in yararına olan her çalışma ile ilgili Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerinden de destek beklediğini ifade ederek, “Sizlerin de yardımınıza ihtiyacımız var. Cumhur İttifakı grubu olarak Mersin’in yararına olan konuları lütfen siz de takip edin ki burada şikayet gerekçeniz ortadan kalksın” dedi.

“SU FİYATLARIMIZI YASAL ÇERÇEVEDE BELİRLİYORUZ”

Bir Meclis üyesinden gelen su fiyatları konusundaki değerlendirme üzerine de konuşmasını sürdüren Seçer, “Yaptığımız fiyat belirlemeleri tamamen kanun ve yönetmelikler çerçevesindedir. Bunun üzerine ne bir şey koyabiliriz, ne de eksiltebiliriz. Doğal olarak da yasal çerçevede su fiyatlarımızı belirliyoruz. Su fiyatlarındaki yükseklik şikâyeti önümüzdeki süreçte yaşanacak gelişmelerle ortadan kalkacak” diye konuştu. Mut İlçesinde 24-25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan ‘62. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’ için maddi destek verilmesine de oy birliğiyle kabul edildi. Seçer, 13 ilçeden gelen talepler doğrultusunda festivallere desteklerin devam edeceğini duyurdu. Meclis Toplantısı’nda Çukurova Belediyeler Birliği’nin doğal üyesi olan Başkan Seçer ile birlikte Birlik Meclisi’nde görev yapmak üzere 13 asil ve 7 yedek meclis üyesi gizli oy ile seçildi. Büyükşehir’in Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğinden ayrılması ile ilgili madde de oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA