22:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI VE MESKİ EKIPLERI SAĞANAK YAĞıŞ BOYUNCA SAHADA   22:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ‘HALK KART’ VE ‘ÖĞRENIM YARDıMı’ ÖDEMELERINI HESAPLARA YATıRDı   22:01   TOROSLAR BELEDIYESI EKIPLERINDEN YAĞıŞ MESAISI   21:59   BAŞKAN TUNCER EKIBIYLE SAHADA ILK MÜDAHALE   21:57   TAT GıDA, HAZıR YEMEK KATEGORISINDE YENILIKÇI ÜRÜNLERLE ÇEŞITLILIĞINI ARTıRıYOR   21:55   4. YENIŞEHIR ÇOCUK OYUNLARı FESTIVALI YARıYıL TATILINE RENK KATTı   21:54   EFSANEVI SILAHŞÖR VE AŞKıN ŞAIRI "CYRANO", BALE SAHNESINDE HAYAT BULUYOR   21:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERI DÜZENLIYOR   00:07   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISINE KATıLDı   00:05   TOROSLAR ZABıTASıNDAN HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN MERDIVEN ALTı ÜRETIME DARBE  
 
   
 
 

Bozan; “Bugünden sonra adınız retgiller”


DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Meclis kürsüsünden AKP grubuna seslendi: “Bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşın yararına birçok konu buraya geldi. Ama tamamına bazen 3 kişi, 5 kişi sadece 10 kişi dinleyerek ret oyu kullandınız. İşte tam da bu sürekli olarak ret oyu kullanmanızdan kaynaklı AKP grubunun adı bugünden sonra Retgiller olması lazım” dedi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:14

Haber Merkezi

Saadet Partisi’nin “Muhalefetten gelen önergelere ‘hayır’ oyu kullanılmasının yasama faaliyetlerine olumsuz etkilerinin araştırılması” önergesinin tartışıldığı Meclis gündeminde konuşma yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, iktidara “Retgiller” eleştirisiyle yüklendi.

“AKP GRUBU DEĞİL, RETGİLLER GRUBU”

Saadet Partisi Grubu’nun verdiği araştırma önergesinin gerekçesinde çarpıcı bir kısım olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Milletvekili Bozan, “Diyor ki; halkın taleplerine herhangi bir irade beyanı gösteremeden otomatiğe başlamış bir şekilde ‘hayır’ demelerinin psikolojik, sosyal ve siyasal sebeplerinin irdelenmesi diyor. Şimdi ben psikolojik sebeplerine dair düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Aslında psikolojik sebebini AKP’nin önceki dönem vekillerinden biri birkaç gün önce kamuoyuyla paylaşmıştı. Ne demişti? ‘Milletvekilliği hayatımın en büyük hatasıydı’ deyip pişmanlığını dile getirmişti. Elbette buradaki kastı AKP milletvekilliğidir, AKP’den milletvekili olmasıdır” dedi. Yeni dönemin 1 yıllık süresince AKP milletvekillerinin pişman olduklarını belirten Bozan, gerekçesini de şu sözlerle dile getirdi: “Pişman olmuşlar ki genel kurul çalışmalarına katılmıyorlar. Genel kurulda muhalefetin verdiği önergeleri dinleme gereği bile dahi duymuyorlar. Bu aslında psikolojik sebebin açık göstergesidir. Arkadaşlar aslında ben sizi de anlamaya çalışıyorum. Bir yandan vekillik yapmaya çalışıyorsunuz ama bir yandan da aslında kendi iradeniz yok. İradeniz nereye bağlı? İradeniz saraya bağlı. Saraydan çıkan karar sizin kararınız oluyor. Şimdi tam 1 senemiz doldu. Bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşın yararına birçok konu buraya geldi. Ama tamamına bazen 3 kişi, 5 kişi sadece 10 kişi dinleyerek ret oyu kullandınız. İşte tam da bu sürekli olarak ret oyu kullanmanızdan kaynaklı bence AKP grubunun adı bugünden sonra Retgiller olması lazım. AKP grubu değil, Retgiller grubu.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA