00:07   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISINE KATıLDı   00:05   TOROSLAR ZABıTASıNDAN HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN MERDIVEN ALTı ÜRETIME DARBE   00:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN SOSYAL POLITIKALARı TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR   00:01   KADıNLAR MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN REFORMER PILATES KURSUYLA YENILENIYOR   17:33   USDA’NıN TÜRKIYE NARENCIYE YıLLıK RAPORU İYI ANALIZ EDILMELI   21:11   BAŞKAN SEÇER, 6. ‘ŞINASI DEVELI MERSIN KENT ÖDÜLÜ’ TÖRENINE KATıLDı   21:07   TOROSLAR’DA 10 YıLLıK ATıL YATıRıM YENIDEN GÜNDEMDE   20:56   MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLELERDE KARLA MÜCADELE ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ DEVAM EDIYOR   20:54   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI KARLA MÜCADELE ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   20:20   “PAN’ıN SON DANSı” SEYIRCI ILE BULUŞUYOR  
 
   
 
 

Minik öğrencilerden ’Dünya Su Günü’ etkinliği


Mersin’de ’22 Mart Dünya Su Günü’’ dolayısıyla su tasarrufunu anlatmak ve çocuklara su bilinci aşılamak için düzenlenen programda, minik öğrenciler çeşitli etkinliklerle ’Dünya Su Gününü’ kutladı.

 

Tarih : 22 Mart 2024 Cuma 16:06

Mersinli Ahmet İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri, '22 Mart Dünya Su Günü' nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlik çerçevesinde suyun önemine dikkat çeken minikler, hazırladıkları şiirleri okuyarak, tiyatro oyunları oynayarak ve şarkılar söyleyerek renkli görüntülere imza attılar. Minik kalpliler, konferans salonunu dolduran öğretmen ve velilerini gösterileri ile gururlandırdılar. Etkinlikte, Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, suyun tüm insanların en temel gereksinimi olduğunu belirterek, "Tüm toplumların ve ülkelerin devamlılığı için yaşamsal bir kaynaktır. Su kaynaklarının korunması ve suyun tasarruflu kullanılması insanlık için hayati önem taşımaktadır. Suyun önemi ve suyla ilgili sorunların büyüklüğünden dolayı, Birleşmiş Milletler Teşkilatının 1992 yılında aldığı bir kararla, her yılın 22 Mart günü 'Dünya Su Günü' olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de 1997 yılından bu yana DSİ Genel Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen çeşitli faaliyetlerle kutlanmaktadır" dedi. Baltacıoğlu, "Suyun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Hepimizin bildiği gibi su, hayatın kendisidir. Susuz yaşamın olamayacağı bilinci ile 'Ulusal su verimliliği seferberliği' kapsamında, suyumuza sahip çıkmak için üzerimize düşen görevleri, en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekiyor. Suyun değerini bilen nesiller yetiştirme gayretinde olan okulumuzda da, farkındalığı arttırmak amacıyla, çeşitli etkinlikler ve'Suyun Değeri Resim Yarışması' düzenlendi. Bu etkinliklerde derece alan öğrencilerimiz başta olmak üzere, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyorum. Herkesin temiz suya ulaştığı, israf etmediği, suyu ve çevreyi kirletmediği bir dünyada yaşamayı diliyorum" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA