17:27   BAROLAR, AVUKATA ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN TBMM’Yİ VE ADALET BAKANLIĞINI ACİL GÖREVE ÇAĞIRDI   17:25   AKDENİZ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ BEŞİKCİ’DEN MGC’YE İADE-İ ZİYARET   17:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI MISAFIRHANESI KAPıLARıNı AÇTı   17:22   BÜYÜKŞEHİR, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE AİLELERİ DİJİTAL DÜNYANIN RİSKLERİNE KARŞI BİLİNÇLENDİRDİ   17:21   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘MOBİL KUAFÖR’ HİZMETİ KIRSAL MAHALLELERDE VATANDAŞLARIN YANINDA   17:20   TARSUS BELEDİYE MECLİSİNİN EKİM AYI İKİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   11:30   BAŞKANVEKİLİ DUTLU’DAN BELEDİYE BİRİMLERİNE ZİYARET   17:52   GENEL MÜDÜR ABDULKADIR ÇAY, İSTANBUL ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERIYLE BULUŞTU   17:51   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SELAĞZI’NDAN PERSONELE ZİYARET   17:51   SABRI TEKLI VE SERDAR YıLDıZGÖRER’DEN MERSIN IÇIN IŞ BIRLIĞI MESAJı  
 
   
 
 

Sondaj çalışmasında gaz çıktı, alevler dikkat çekti


Mersin’in Mut ilçesinde bir çiftçinin su bulmak için bahçesinde yaptırdığı 100 metre derinliğindeki sondajda, gaza rastlandı. Gaz bir işçinin çakmağı ateşlemesiyle yanarken, alevler dikkat çekti.

 

Tarih : 25 Şubat 2024 Pazar 13:23

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kültür Mahallesi’nde bir çiftçi dün bahçesinde su çıkartmak için sondaj çalışması yaptırdı. Çalışma sırasında bir işçinin çakmağı ateşlemesiyle kuyudan çıkan sıvı alev aldı. Alevin büyümesi üzerine itfaiyeye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye kuyudaki alevleri söndürüp tehlikeye karşı çevre güvenliği aldı. Bölgede yarın alanında uzman ekiplerin inceleme yapacağı öğrenildi.

"METAN, BÜTAN YA DA PROVAN GAZLARDAN BİR TANESİ OLABİLİR"

Olayla ilgili bilgi veren Jeoloji Mühendisi Tahir Koldemir, "Mersin’in Mut ilçesinde zaman zaman yapılan sondajlarda bu tarz gazlar çıkıyor. Burada da sondaj atılmış sondajdan bir gaz çıkmış bu gazın ne gaz olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Bizim başımıza gelenler bazen sondajlarda ufak tefek patlamalar oluyordu. Metan, bütan ya da provan gazlardan bir tanesi olabilir. Bunun da Türkiye Petrolleri tarafından, gerekli merciler tarafından tespit edilmesi gerekir. Bu bölgede araştırma yapılabilir. Bölgede sondajlarda zaman zaman bu tarz gazlar çıkıyor" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA