23:23   ERSİN TATAR MERSİN OSB’Yİ ZİYARET ETTİ   13:56   BAŞKAN SEÇER, MERSİN ŞEHİR TİYATROSU EKİBİYLE BİR ARAYA GELDİ   13:55   TOROSLAR’DA TEMİZLİK VE YEŞİL ALANLAR İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA   13:53   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ATIK İLAÇLAR İÇİN ÖRNEK PROJE   13:52   ŞEHİR TİYATROSU 13 İLÇEDE 13 TEMSİL İLE YURTTAŞLARLA BULUŞTU   13:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, MEZİTLİ GAZİ PAŞA CADDESİ’NDE 420 AĞACI TOPRAKLA BULUŞTURDU   13:50   ÖĞRENCİLERİN TAŞINMA MASRAFI BÜYÜKŞEHİR’İN ‘TAŞIYANIM’ PROJESİ İLE SONA ERDİ   13:49   “BAKLİYATTA KÜRESEL EĞİLİMLERİ DOĞRU OKUMALIYIZ”   13:47   MERSİN DENİZ TİCARET ODASI, KABOTAJ KANUNU’NUN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLADI   13:45   ÇÖP EVDEN 5 KAMYON ATIK ÇIKARILDI  
 
   
 
 

Tatil hayali, çeteyi çökertti


Nevşehir’de yaşayan ve tatil hayali kuran bir vatandaşın ihbarı üzerine çalışma başlatan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri 25 kişilik dolandırıcı çetesini çökertti.

 

Tarih : 9 Ocak 2024 Salı 12:57

Nevşehir’de tatil için internet sitesindeki reklamlardan Bungalov kiralayan Mustafa Akgül isimli vatandaş sitedeki reklamlarda yayınlanan telefon numarasını arayarak, tatil için rezervasyon yaptı. Ödemeyi de peşin olarak gönderen Akgül, daha sonra kendisini arayan şahıslar tarafından ek para talep edilince dolandırıldığını anladı. Mustafa Akgül, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Şikayet üzerine ekipler tarafından yapılan 3 aylık fiziki ve teknik çalışmalarda sosyal medya üzerinden “Kiralık Bungalov” teması kullanarak oluşturdukları ‘palmerobungalov.com’ URL adresli site üzerinden 'oltalama' sistemini kullanarak 250’den fazla kişiyi dolandırdıkları tespit edildi. Isparta, Mersin, Konya, Samsun, Van, Adana, Osmaniye ve Batman illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında örgüt liderliğini yapan Ali Can Özdemir ve Kemal Özdemir’in de bulunduğu 25 şahıs yakalanarak, gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonda sosyal medyada Bungalov kiralama ilanları aracılığıyla, 250'den fazla mağduru 5 milyon TL dolandırdıkları tespit edilen şahısların yakalanması için 8 ilde, eş zamanlı operasyon düzenlendi. Eş zamanlı operasyonlarda; 19 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 6 şüpheli ise ifadelerine müteakip serbest bırakıldı. Öte yandan çalışmalarda; 500 bin TL nakit, bir miktar döviz, 102 gram altın, 2 ruhsatsız silah, 50 adet mermi ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA