18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Sinan Koç: “Milletin iradesi yok sayılamaz”


CHP, Gezi Davası tutsağı Can Atalay için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. Genel Merkezin bu çağrısının bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Toroslar Belediye Başkan Aday Adayı CHP’li Sinan Koç, Hatay halkının seçilmiş milletvekiline ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.

 

Tarih : 6 Ocak 2024 Cumartesi 14:50

Haber Merkezi

CHP Genel Merkez, AYM'nin ikinci kez 'hak ihlali' kararı vermesine rağmen çıkarılmayan Gezi tutsağı Can Atalay için meclisin olağanüstü toplanması için harekete geçti. 9 Ocak Salı günü Meclis’in olağanüstü toplanması ve Genel Kurul’da görüşme açılması için TBMM Başkanlığı’na başvuru yapması üzerine Mersin'den ses veren CHP'li Sinan Koç, Hatay halkı başta olmak üzere milletin iradesinin yok sayıldığının altını çizdi.  Kahramanmaraş merkezli depremde büyük yara almış Hatay halkının milletvekiline kavuşmasının ve mecliste temsil edilmesinin önüne geçildiğini söyleyen CHP'li Sinan Koç, "Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, AYM'nin Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı yok sayması, ülkemizin temel direği olan anayasal düzeni oratadan kaldırmaya yönelik bir darbedir. Milletin iradesi yok sayılamaz. Hatay halkının milletvekiline ihtiyacı vardır. Hukuk, siyasete alet edilemez. Türkiye hukuk devletidir" dedi. CHP Genel Merkezi'nin, 9 Ocak'ta meclisi olağanüstü toplanmaya çağrıda bulunması üzerine Mersin'den ses veren Toroslar Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, "Yapılacak tek iş TBMM’nin olağanüstü toplanması ve Anayasa’yı koruyacak bir düzenleme yapmasıdır. Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz. Partim ve şahsım nezdinde Hatay halkının, milletin iradesinin, adaletin yanındayız. Hukuksuzluğun her zaman karşısındayız" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA