00:10   BAKAN YERLIKAYA, MERSIN’DE TRAFIKTEKI DARP OLAYıNıN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTı, YENI YARGı PAKETIYLE GELEN CEZALARı DUYURDU   00:09   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   00:08   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   00:07   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   00:06   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   00:05   ERDEMLI’DE YARGı MENSUPLARıNıN LOJMAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR: 30 DAIRE IÇIN IMZALAR ATıLDı   00:04   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   00:03   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   00:02   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   23:55   YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİ BİNASINA “BEBEK DOSTU BİNA” ONAYI  
 
   
 
 

Akkuyu’da ilk ünite için ‘İşletmeye Alma İzni’ alındı


Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat projesini yürüten Akkuyu Nükleer A.Ş’ye ilk güç ünitesini devreye almak için gerekli olan “İşletmeye Alma İznini” verdi.

 

Tarih : 12 Aralık 2023 Salı 13:21

Haber Merkezi

Süreç, Akkuyu Nükleer A.Ş’nin birinci güç ünitesinin devreye alma aşamasına başlamaya hazır olduğunu teyit eden kapsamlı belgeleri NDK’ya sunmasıyla başladı. İzin için gereken başvuru belgelerinin ilki 17 Mart 2023 tarihinde, ikincisi ise 24 Ağustos 2023 tarihinde NDK’ya sunuldu. NDK Kurulu, başvuru belgelerinin ayrıntılı şekilde incelenmesinin ardından Akkuyu NGS’nin 1’inci ünitesinin işletime alınması için gerekli iznin verilmesini onayladı. Verilen bu izin, NGS inşaatının son aşaması olan ve santralin güvenli bir şekilde işletilmesine temel teşkil eden başlatma, ayarlama ve çalıştırma süreçlerine geçilmesini mümkün kılıyor. Bir sonraki aşama ise birinci güç ünitesinin işletilmesi için gerekli lisansın alınmasına yönelik çalışmaların yapılması olacak. Bu lisans, nükleer yakıtın reaktöre yüklenmesini ve devreye alma öncesi kontrol işlemlerine başlanmasını sağlayacak. Akkuyu Nükleer A.Ş. uzmanları lisans başvurusu için teknik belgeleri hazırlamayı sürdürüyor.

“LİSANSLAMA BİR NÜKLEER SANTRAL İÇİN ÖNEMLİ BİR SÜREÇ”

Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinin devreye alınmasına ilişkin önemli bir aşama olan işletmeye alma izninin verilmesi konusunda şunları söyledi: “Lisanslama bir nükleer güç santrali için son derece önemli bir süreçtir. Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS için alınan her lisans Türkiye’de ilktir. Nükleer Düzenleme Kurumu’nun Akkuyu NGS’nin ilk ünitesinin işletime alınması için izin verme kararı, Türk mevzuatının ve NGS inşasına yönelik uluslararası standartların tüm gerekliliklerini yerine getirdiğimizi ve ilerlemeye hazır olduğumuzu teyit etmektedir. Başvuru belgelerini hazırlayan uzmanlarımıza, başvurunun incelenmesine katılan NDK uzmanlarına ve tabii ki ilk ünitenin zamanında işletime alınmaya hazır olmasını sağlayan inşaatçılara ve montajcılara teşekkür etmek istiyorum. Akkuyu NGS’nin ilk ünitesinin devreye alınmasına izin verilmesiyle projenin gelişiminde yeni, önemli ve daha da sorumluluk gerektiren bir aşamaya giriyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA