11:56   TARSUS TSO’DAN GıDA VE TARıM TEKNOLOJILERI ALANıNDA YENI UR-GE ÇALıŞMASı   11:54   19 MAYıS COŞKUSU SPORLA YAŞANACAK   11:52   TARSUS’TAKI ÖNEMLI KAVŞAKLAR BÜYÜKŞEHIR TARAFıNDAN REVIZE EDILIYOR   11:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ÇOCUKLARı ‘HAYAL DÜNYASı’NıN RENGÂRENK SAHNESINDE BULUŞTURDU   11:48   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ENGELLERI BIRLIKTE AŞACAĞıZ’ MESAJı MERSIN’DEN YÜKSELDI   11:45   MESKİ’DEN SILIFKE’YE TOPLAM 2 MILYAR 255 MILYON TL’LIK YATıRıM   11:42   “ÇIFTÇI ARTıK ÜRETIM DEĞIL, GEÇIM MÜCADELESI VERIYOR”   11:40   MERSIN MARINA DENIZCILIK ŞENLIKLERI ILE SEZONA MERHABA   11:38   TARSUS’TA MAYıS COŞKUSU 4 GÜNLÜK FESTIVALLE YAŞANACAK   11:33   KURBANLıK SATıŞLARı IÇIN TARSUS’TA HAZıRLıKLAR BAŞLADı  
 
   
 
 

TOKİ’ye ‘Kaçak inşaat’ suçlaması!


TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları olmayan bir bölgede, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı alınmadan kaçak olarak sürdüğünü ve yapı ruhsatının olmadığını iddia ederek, Mezitli Belediyesi’ne işlem yapma çağrısında bulundu.

 

Tarih : 23 Kasım 2023 Perşembe 15:30

MEZİTLİ BELEDİYESİ’NE ÇAĞRI

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu (İKK) bileşenleri, Mersin’in Mezitli ilçesi Bozön Mahallesi 3049 parselde devam eden TOKİ’nin toplu konut projesinin ‘ruhsatsız’ olduğunu öne sürdü. TMMOB Mersin İKK’dan yapılan açıklamada, yapılan incelemelerde orman vasıflı arazilerin geçmiş dönemde özellikle ilgili kurumlar tarafından korunmadığına dikkat çekilerek, söz konusu arazilerin bazılarının amaçları dışında olarak kullanıldığının tespit edildiğini iddia etti. Açıklamada, ayrıca inşaatı başlayan söz konusu projenin herhangi bir kurumdan yapı ruhsatı ve resmi herhangi bir belgesi bulunmadığını öne sürülerek, “Kentler de özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra kaçak yapılaşmaların felaketle sonuçlandığını en acı tecrübe ile yaşayıp gördük. Toplum olarak gelecekte yaşanabilir kentler inşa etmek istiyor isek kaçak yapılaşma ya engel olmalıyız. TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak söz konusu imar planları, mimari ve mühendislik projeleri olmayan kaçak inşaatın ilgili belediyesi tarafından gerekli işlemlerinin yapılmasını beyan eder konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız” denildi. (Haber Merkezi)

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA