18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Sökülen ağaç pahalıya patladı


Depremin vurduğu Hatay’da enkaz kaldırma işlemleri esnasında 1 palmiye ağacını söken hafriyat şirketi, 2 bin 100 fidanı toprakla buluştururken aynı noktaya yetişkin 3 palmiye ağacı dikti.

 

Tarih : 11 Kasım 2023 Cumartesi 12:47

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay’da enkaz kaldırma işlemleri esnasında Antakya ilçesi Zenginler Mahallesi’nde iş makinesi operatörü 1 palmiye ağacını yerinden sökmüştü. Yaşanan olay sonrası Hatay Valiliği’nin girişimleriyle Elazığ Doğa Geri Dönüşüm A.Ş. Yöneticisi Mikdat Dağoğlu, TEMA vakfına 2 bin ağaç bağışında bulunmuştu. Mahkeme sürecinin ardından Antakya ilçesi Maraşboğazı mevkiinde 100 fidanı toprakla buluşturan Elazığ Doğa Geri Dönüşüm A.Ş., Hatay Valiliği’nin girişimleriyle palmiye ağacını söktüğü aynı noktaya da Mersin’den getirdiği 3 yetişkin palmiye ağacını dikti. Firma, sökülen 1 ağacın yerine yaklaşık 210 bin TL’lik ağaç dikiminde bulundu. Elazığ Doğa Geri Dönüşüm A.Ş. şantiye şefi İnşaat Mühendisi Sevgi Yıldırım, palmiye ağacının sökülmesinden dolayı üzgün olduklarını dile getirerek “Burada bina ağır hasarlıydı ve yıkılması gerekiyordu. İş güvenliği açısından binanın ön kotundan girilmesi gerekiyordu. Binanın ön kısmında da bir palmiye ağacı vardı. Operatörümüz yıkım öncesi ağacı söktü. Bu yaşananlar için çok üzgünüz” dedi.

“TOPLAMDA BİZE 210 BİN TL’YE MAL OLDU”

Mühendis Yıldırım, sökülen palmiye ağacı yerine 2 bin fidan TEMA vakfına bağışta bulunduklarını, 100 fidanı bizzat toprakla buluşturduklarını ve aynı noktaya 3 yetişkin palmiye ağacı diktiklerini belirterek “Yaşananları birazcık da olsa telafi edebilmek için yıktığımız ağacın yerine yenilerini diktik. TEMA Vakfı’na 2 bin ağaç bağışta bulunduk. Aynı zamanda Maraşboğazı'na kendi ellerimizle 100 fidan diktik. Buraya da 3 ağaç ektik. Toplamda; 2103 ağaç diktik. Mutluyuz, Hatay’a destek olmak için buradayız. Hatay yeniden eski haline gelsin istiyoruz. Diktiğimiz ağaçlar inşallah eskisinden daha güzel olur. 1 ağaç sökmüştük, aynı yere Mersin’den 3 ağaç getirip diktik. Toplamda bize 210 bin TL’ye mal oldu. Yaptığımız hatayı bir nebze de telafi edebildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA