11:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KENT MERKEZİNE NEFES ALDIRACAK PROJE   11:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU’NDA ‘ENSEMBLE ÖDÜLÜ’ GURURU   11:55   MESKİ, ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ BELGELERİNİN DEVAMLILIĞINI SAĞLADI   11:54   BAŞKAN SEÇER, TBB TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘ARAÇ TESLİM TÖRENİ’NE KATILDI   11:51   TBB’DEN BELEDİYELERE BÜYÜK DESTEK   11:47   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ‘HALK KART’ ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   11:46   ŞEHİTLER TEPESİ’NDE BEKLENEN İHTİYAÇLAR KARŞILIK BULUYOR   11:25   AKİB’İN 61 ÜYESI IHRACAT ŞAMPIYONLARı LISTESINDE   11:24   BÜYÜKŞEHIR’IN FUTBOL ŞENLIĞI’NDE KUPALAR SAHIPLERINI BULDU   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR TOROSLAR VE MEZITLI’DE YOLLARı DAHA KONFORLU HALE GETIRIYOR  
 
   
 
 

Narenciye çözüm bekliyor!


Türkiye’deki narenciye üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan Mersin’de limon üreticileri başta olmak üzere narenciye üreticisinin büyük bir kriz yaşadığını, yüksek orandaki rekolte artışı ve ihracat miktarının yetersizliği sebebiyle fiyatların çok düştüğünü ifade eden DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Tarım Bakanı Yumaklı’ya bakanlığın herhangi bir çalışmasının olup olmadığını sordu.

 

Tarih : 6 Kasım 2023 Pazartesi 11:15

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de verdiği soru önergelerinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya limon başta olmak üzere narenciyede yaşanan krizi ve bakanlığın yürütmesi gereken çalışmaları sordu. Limon üreticilerinin ağaçlarını bahçelerinden sökme noktasına geldiğini belirten Ekmen, tarımsal planlama, ihracat desteği, narenciye ürünlerine fiyat fark desteği ve buğdayda TMO, pamukta Çukobirlik’in yaptığı gibi narenciyede de satın alım yapacak bir kurumun olması gerektiğini vurgulayarak şu soruları sordu: “Narenciye üreticilerinin mağduriyetini gidermek için bir çalışma yürütüyor musunuz? Limon üreticilerinin mağduriyetini gidermek için bir çalışma yürütüyor musunuz? Türkiye’deki narenciye üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan Mersin ili için narenciye üretiminde tarımsal planlamaya yönelik bir çalışma yürütüyor musunuz? Narenciye üreticilerinin ürünlerinin ihracatının kolaylaştırılması için herhangi bir destek planınınız var mı? Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini düşürmek için sulama ve gübre desteği programlarınız nelerdir? Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, tarımda beden işçiliği sorununu çözmeye yönelik bir çalışması var mıdır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA