18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU   18:26   TARSUS’TA YEREL KALKıNMA HAMLESI VE YENI TEŞVIK SISTEMI ANLATıLDı   18:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE YAPAY ZEKA VE VERI ANALIZI EĞITIMI   18:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 208. CADDE’YI YENILEYEREK GÜVENLI ULAŞıMı SAĞLADı   18:21   BAŞKAN SEÇER, TBB TARAFıNDAN DÜZENLENEN ‘ARAÇ TESLIM TÖRENI’NE KATıLDı  
 
   
 
 

Tarsus Doğa Parkı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi oldu!


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı, binlerce hayvanın yaşam alanı olmasının yanı sıra, yaralı hayvanlar için de rehabilitasyon merkezi özelliği taşıyor. Doğal ortamlarında avcılık, kaza ya da diğer nedenlerle yaralanan hayvanlar, Doğa Parkı’nda tedavi altına alınıyor. İyileşen hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından doğal ortamlarına salınırken, doğada yaşamını sürdüremeyecek durumda olanlar Tarsus Doğa Parkı’nın misafiri olmaya devam ediyor.

 

Tarih : 25 Ağustos 2023 Cuma 09:47

Haber Merkezi

Farklı türlerden binlerce hayvanın yaşam alanı olan Tarsus Doğa Parkı, aynı zamanda yaralanmış yırtıcı ve yaban hayvanların tedavi ve rehabilitasyonlarının yapıldığı bir merkez özelliği taşıyor. Doğada avcılık, kaza ya da diğer nedenlerle yaralanan hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü aracılığıyla Tarsus Doğa Parkı’na getiriliyor. Tarsus Doğa Parkı’na getirilen hayvanların tedavisini üstlenen uzman ekip, iyileşen hayvanları Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla doğaya salarken, doğada yaşamını sürdüremeyecek durumda olanları ise Tarsus Doğa Parkı’nda uygun ortam oluşturarak misafir etmeye devam ediyor.

SERPİN: “BURASI AYNI ZAMANDA ÇUKUROVA’NIN TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ”

Hayvanat Bahçesi, Yaban Hayatı ve Eğitim Şube Müdürü Veteriner Hekim Nilay Serpin, Tarsus Doğa Parkı’nın sadece hayvanların yaşamlarını sürdürdüğü bir yer olmadığını, aynı zamanda tedavi üssü olduğunu belirterek, “Burası Çukurova’nın sadece hayvanat bahçesi değil, aynı zamanda tedavi ve rehabilitasyon merkezi. Bölgemizde yapılan avcılık veya diğer sebeplerden dolayı yaralanan yırtıcı ve yabani hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bize ulaştırılıyor. Tarafımızdan tedavisi yapılıp rehabilitasyon sürecini tamamlayan hayvanları, doğal ortamlarına bırakılmaları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim ediyoruz. Doğada yaşamını sürdüremeyecek şekilde yaralı ve zarar görmüş hayvanların ise, kendi bünyemizde yaşamlarını idame ettiriyoruz” dedi. 2021 yılında 209 hayvanın tedavi edilerek doğaya salındığı, 169 tanesinin de Tarsus Doğa Parkı’na yerleştirildiği bilgisini veren Serpin, “2022 yılında ise 94 hayvan tedavisi tamamlanıp doğaya salınırken, 66 tanesi hayatına bizimle devam ediyor. 2023 yılında ise şu ana kadar 93 hayvanın tedavisi tamamlanarak doğaya salınırken, 13 tanesi de bizimle yaşamaya devam ediyor. Görme yetisini avcılık ve kaza gibi sebeplerle kaybetmiş veya herhangi bir uzvunu kaybettiğinden dolayı doğada yaşamını sürdüremeyecek olan hayvanlar yaşamlarını burada devam ettiriyorlar” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA