18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU   18:26   TARSUS’TA YEREL KALKıNMA HAMLESI VE YENI TEŞVIK SISTEMI ANLATıLDı   18:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE YAPAY ZEKA VE VERI ANALIZI EĞITIMI   18:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 208. CADDE’YI YENILEYEREK GÜVENLI ULAŞıMı SAĞLADı   18:21   BAŞKAN SEÇER, TBB TARAFıNDAN DÜZENLENEN ‘ARAÇ TESLIM TÖRENI’NE KATıLDı  
 
   
 
 

Mezitli’de işletmelere Türkçe tabela denetimi


Mezitli Belediyesi ekipleri ilçe genelinde Türkçe tabela denetimi yaptı. Mezitli Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda Türk Harfleri Kanununa uymayan reklam tabelası, amblem ve cephe giydirmelerini kaldırılması için harekete geçen ekipler onlarca işletmenin tabela ve reklamlarına müdahale etti.

 

Tarih : 21 Temmuz 2023 Cuma 13:19

Mezitli Belediyesi ekipleri, Türkiye'de 1 Kasım 1928 tarihinde 1353 sayılı "Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunu kapsamında ilçe genelinde Türkçe olmayan tabelaların kaldırılması konusunda belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda harekete geçti. Zabıta ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü işbirliği ile yapılan uygulamada ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren işyerlerinde kullanılan reklam tabelası, amblemler ve cephe giydirmelerinde Türkçe harf kullanılmayan tabelalara müdahale edildi.

ARAPÇA TABELALAR İNDİRİLDİ

Daha önce bildirim yapılarak yasal süre içerisinde indiremeyen işletmelerin tabelaları belediye ekipleri tarafından indirildi. İlk etapta Atatürk, Fatih, Viranşehir ve Yeni Mahallede uygulamaya geçtikleri bilgisini veren Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Solak, 1 Kasım 1928 tarihinde 1353 sayılı "Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunu kapsamında Belediye Meclisinin aldığı karar üzerine harekete geçtiklerini dile getirdi. İlgili belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda 2019 yılından başlayarak, bu yılın başına kadar toplam 26167 işletmeyi denetlediklerini ifade eden Solak, “Yapılan denetimlerde, ilgili mevzuat hükümlerine uymadığı tespit edilen, işletmelerle ilgili cezai işlem uygulandı. Tanınan yasal sürelerde aykırılığın giderildiği kayıtlarımızda tespit edilen yerler dışında kalan işletmelere giderek tabelalarını ekiplerimiz aracılığı ile indirdik. Bu kapsamda gerek görüntü kirliği gerekse Türkçemizin doğru kullanımını sağlamak amacıyla müdahaleler gerçekleştirdik. İşletmelerimiz de bu konuda gereken hassasiyeti göstererek ekiplerimize yardımcı oldular. Görev alan tüm personel arkadaşımıza ve esnafımıza teşekkür ederim” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA