20:59   ÇOCUKLARıN PARKıNA ZARAR VERDILER   20:57   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KURBAN BAYRAMı DÜZENLEMESI   20:56   SEÇER: “BIR KENTI TANıTMAK IÇIN BAZı ENSTRÜMANLARı KULLANMANıZ LAZıM”   20:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ‘ENGELSIZ MERSIN’ VIZYONU ILE YÜREKLERE UMUT OLUYOR   20:52   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU, SILIFKE’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU   20:50   “GARAJ MERSIN VE KAMPÜS MERSIN BIR VIZYON PROJESIDIR”   20:48   “ÇIFTÇILERIMIZ TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN ÜRETIMI SÜRDÜRÜYOR”   20:37   GARANTİ BBVA İLE MERSİN ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ’NDEN MERSİNLİ İŞ YERLERİNE ÖZEL GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ   17:00   TOROSLAR’DA SEMT PAZARLARıNDA DENETIM!   16:59   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN KÜLTÜR YOLU FESTIVALI TEPKISI  
 
   
 
 

Taşucu Atatürk Evi yenilendi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu eve benzettiği Silifke’de yer alan Taşucu Atatürk Evi’ni restore etti. Atıl vaziyette olan ev, yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

 

Tarih : 3 Temmuz 2023 Pazartesi 11:23

Haber Merkezi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 kez ziyaret ettiği ve Selanik’te doğduğu eve benzetilen ve Silifke‘de yer alan Taşucu Atatürk Evi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi. Atıl vaziyette bulunan evin bakım ve onarım çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi Deniz Kızı Turizm A.Ş tarafından yapılarak, ziyaretçilerine açıldı. Atatürk’ün Mersin’e olan hassasiyetini bilerek, onun bıraktığı miraslara sahip çıkılması gerektiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldız, “2005 yılında yapımı tamamlanan ve atıl vaziyette kaderine terk edilmiş olan Atatürk Evi’nin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik” diye konuştu. Bu kapsamda bahçe ve peyzaj çalışmaları, ahşap değişimi, kullanılmaz hale gelen panjur gibi kısımların tamir edilmesi ve boya yapılması gibi bakım ve onarım çalışmalarıyla, Atatürk Evi’nin adına yakışır bir yere dönüştürdüklerini ifade eden Yıldız, “Burayı sosyal bir tesis haline getirdik. Mersinli hemşehrilerimizle birlikte, Mersin'e gelen tüm misafirlerimizi Taşucu Atatürk Evi’nin yeni halini görmeye bekliyoruz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA