23:47   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ‘4. NERGIS ŞENLIĞI’NE KATıLDı   23:42   AKİB, 2026’YA 1,41 MILYAR DOLARLıK IHRACATLA BAŞLADı   23:40   “MAHALLENIZE, HIZMETLERE SAHIP ÇıKıN”   23:38   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, HACıHALILARPAÇ’ıN IÇME SUYU ALTYAPıSıNı YENILEDI   23:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YÜRÜYÜŞ VE BISIKLET YOLLARıNDA MOTORLU TAŞıTLARA GEÇIT VERMIYOR   23:34   YENIŞEHIR’DEN HAYAT KURTARACAK HAMLE AFETLERE KARŞı ’YAŞAM LIMANı’   23:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 29. EMITT FUARI’NDA YERİNİ ALDI   23:30   6 ŞUBAT DEPREMLERİ SONRASI “PSİKOLOJİK İYİLEŞME VE TOPLUMSAL DAYANIŞMA PANELİ”   20:45   BAŞKAN ALI BOLTAÇ, 6 ŞUBAT’ıN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DA DAYANıŞMAYA ORTAK OLDU   20:42   HIRANUR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı  
 
   
 
 

Vali Pehlivan: "Mersin’i bilişim kenti haline getirmek istiyoruz"


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, ’Bilişim Kenti Mersin’ vizyon projesi toplantısı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 25 Mayıs 2023 Perşembe 12:23

Haber Merkezi

Proje paydaşlarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Pehlivan, “Bilgi temelli teknolojinin varlığını her geçen gün daha da çok hissettirdiği bir dönemde yaşıyoruz ve bu süreçte Mersinli teknoloji tutkunu gençlerimizin yoluna ışık tutmak için Hazine ve Maliye Bakanlığımızın destekleriyle bu projeyi hayata geçiriyoruz. Gençlerimizin fikirlerini ortaya koyabilecekleri, yazılım yapabilecekleri, proje ve ürün geliştirebilecekleri bu alandaki çalışmalar ile Mersin'i 'bilişim kenti' haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“MERSİN’İN POTANSİYELİ BÜYÜK”

Mersin’in sahip olduğu potansiyelinin, sürdürülebilir ekonomik büyümeye dönüştürmek için 'milli teknoloji hamlesi' hedefleri doğrultusunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Mersin Valiliği işbirliğiyle başlatılan 'Bilişim Kenti Mersin' vizyon projesi çerçevesinde, gençlerin fikirlerini ortaya koyabilecekleri, yazılım yapabilecekleri, proje ve ürün geliştirebilecekleri 'Bilim Köyleri' kurulması, Teknopark’ın kapasitesinin geliştirilmesi, iş dünyası ile işbirliği ve koordinasyon içinde yeni nesil Ar-Ge merkezlerinin kurulmasının teşvik edilmesi ve genç girişimciler için fon oluşturulması amaçlanıyor. Bu çerçevede, Mersin Valiliği, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği arasında 'Bilişim Köyleri' kurulmasına yönelik işbirliği protokolü imzalanarak ilk adım atıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA