17:27   BAROLAR, AVUKATA ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN TBMM’Yİ VE ADALET BAKANLIĞINI ACİL GÖREVE ÇAĞIRDI   17:25   AKDENİZ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ BEŞİKCİ’DEN MGC’YE İADE-İ ZİYARET   17:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI MISAFIRHANESI KAPıLARıNı AÇTı   17:22   BÜYÜKŞEHİR, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE AİLELERİ DİJİTAL DÜNYANIN RİSKLERİNE KARŞI BİLİNÇLENDİRDİ   17:21   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘MOBİL KUAFÖR’ HİZMETİ KIRSAL MAHALLELERDE VATANDAŞLARIN YANINDA   17:20   TARSUS BELEDİYE MECLİSİNİN EKİM AYI İKİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   11:30   BAŞKANVEKİLİ DUTLU’DAN BELEDİYE BİRİMLERİNE ZİYARET   17:52   GENEL MÜDÜR ABDULKADIR ÇAY, İSTANBUL ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERIYLE BULUŞTU   17:51   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SELAĞZI’NDAN PERSONELE ZİYARET   17:51   SABRI TEKLI VE SERDAR YıLDıZGÖRER’DEN MERSIN IÇIN IŞ BIRLIĞI MESAJı  
 
   
 
 

Mersin’de ’Dublör’ yöntemiyle dolandırıcılık!


Mersin’de ehliyetini çaldıkları şahsın adına ’dublör’ yöntemiyle telefon hattı çıkararak 100 bin lirası banka kredisi olmak üzere 115 bin lirasını dolandıran 2’si kadın 3 şüpheli gözaltına alındı.

 

Tarih : 20 Mart 2023 Pazartesi 11:24

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, polise başvuran Ç.A. adlı şahıs, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kişinin ehliyetini çalarak adına çıkardığı telefon hattı üzerinden banka hesabındaki 15 bin lira ile farklı bir bankadan 100 bin lira kredi çekildiğini belirterek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, müşteki Ç.A.'nın sosyal medyadan tanıştığı bir kadın tarafından ehliyetinin çalındığını ve bu kişinin de çaldığı ehliyeti R.U.Y. adlı kişiye verdiğini belirledi. R.U.Y.'nin ise şüpheliye benzeyen bir şahsı 'dublör' olarak kullanarak Ç.A. adına telefon hattı aldığı, o hat ile 'e-devlet' şifresine tanımlı telefon numarasını değiştirip, müştekiye benzeyen şahıs ile birlikte banka şubesine giderek 100 bin lira kredi çektiği belirlendi. Zanlıların ayrıca Ç.A.'nın hesabındaki 15 bin lirayı da bilgisi dışında hesabından çektikleri tespit edildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren ekipler, 115 bin liralık dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen Y.B., R.B. ve R.U.Y.'yi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.U.Y. tutuklanırken, diğer zanlılar 'ev hapsi' kararıyla salıverildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA