22:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI VE MESKİ EKIPLERI SAĞANAK YAĞıŞ BOYUNCA SAHADA   22:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ‘HALK KART’ VE ‘ÖĞRENIM YARDıMı’ ÖDEMELERINI HESAPLARA YATıRDı   22:01   TOROSLAR BELEDIYESI EKIPLERINDEN YAĞıŞ MESAISI   21:59   BAŞKAN TUNCER EKIBIYLE SAHADA ILK MÜDAHALE   21:57   TAT GıDA, HAZıR YEMEK KATEGORISINDE YENILIKÇI ÜRÜNLERLE ÇEŞITLILIĞINI ARTıRıYOR   21:55   4. YENIŞEHIR ÇOCUK OYUNLARı FESTIVALI YARıYıL TATILINE RENK KATTı   21:54   EFSANEVI SILAHŞÖR VE AŞKıN ŞAIRI "CYRANO", BALE SAHNESINDE HAYAT BULUYOR   21:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERI DÜZENLIYOR   00:07   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISINE KATıLDı   00:05   TOROSLAR ZABıTASıNDAN HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN MERDIVEN ALTı ÜRETIME DARBE  
 
   
 
 

Hatay çadır kentte konteyner dershane!


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da kurduğu çadırkentte yaşayan öğrenciler için etüt merkezi, okul öncesi çocuklar için de kreş kurdu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği çalışmalarda hedef, deprem nedeni ile eğitimine ara veren gençlerin ve çocukların ders açıklarını kapatabilmek.

 

Tarih : 18 Mart 2023 Cumartesi 14:50

Haber Merkezi

İçerisinde öğrencilerin olduğu her projesinde ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ni öne çıkaran Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu ilkesini Hatay’da kurduğu 1500 kişilik çadırkentte de uygulamaya aldı. Deprem felaketinin ardından okulların kapatılması ile eğitim-öğretimleri şimdilik yarıda kalan öğrencilerin daha fazla mağdur olmaması adına, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan çadırkent içerisinde etüt merkezi de yer aldı. Çalışma kapsamında ilköğretim ve lise öğrencilerine, Büyükşehir Belediyesi’nin uzman eğitimcileri tarafından karma eğitim veriliyor.

 “ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMLERİNDEN UZAK KALMAMALARI DA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Okul öncesi dönem yaş grubu için de kreş hizmetinin verildiği çalışma hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Hatay Koordinatörü Selçuk Şahutoğlu, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra, Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’da 1500 kişilik bir çadır kent kurduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada okul öncesi çocuklarımızın da yanında olduk ve bir kreş açtık. Burada çocuklarımıza sosyal faaliyetlerin yanı sıra, oyun becerilerini geliştirme adına eğitimler de veriyoruz. Aynı zamanda Mersin’de yapmış olduğumuz etüt merkezlerinin bir benzerini Hatay çadırkentimizde kurarak, eğitimden uzak kalan öğrencilerimizin hem sınavlara hazırlanması, hem de derslerinden geri kalmamaları adına bir etüt hizmeti sunmaktayız” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA