01:18   TARSUS’TA FESTIVALIN ILK AKŞAMıNDA ÇOCUKLARıN SEVINCINE MELIS FIS DAMGA VURDU   01:16   “KÖYLÜNÜN AĞACıNı KESMEK, ÜRETICININ EKMEĞINI KESMEKTIR”   01:14   TOROSLAR’DA 19 MAYıS DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA YAPıLDı   01:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELLERI AŞAN BOCCE TURNUVASı   01:11   GENÇLER 19 MAYıS RUHUYLA TARIHI KILIKYA YOLU’NDA BULUŞTU   22:44   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER ‘SOKAK OYUNLARı ŞENLIĞI’ ILE COŞKU DOLU BIR GÜN GEÇIRDI   22:41   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ILE ÖĞRENCILER ADANALıOĞLU SAHILINI ATıKLARDAN ARıNDıRDı   22:39   TARSUS BELEDIYESI HIZMET FILOSUNU GÜÇLENDIRDI   21:56   "ULUSLARARASı GELENEKTEN GELECEĞE ANADOLU MOTIFLERI SEMPOZYUMU" AÇıLıŞ PROGRAMı GERÇEKLEŞTIRILDI   21:53   KEMALPAŞA MAHALLESI’NDE SıCAK ASFALT VE PARK YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR  
 
   
 
 

E-Devlet, SGK önlerindeki EYT kuyruğunu azalttı


Mersin’de EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olmak isteyen vatandaşlar işlemlerini ’e-Devlet’ üzerinden gerçekleştirince, SGK önündeki kuyruklar da azaldı.

 

Tarih : 8 Mart 2023 Çarşamba 12:09

3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde başvuru süreci başladı. EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olmak isteyen vatandaşlar, işlemlerini hem 'e-Devlet' üzerinden hem de SGK müdürlüklerinden gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede Mersin'de söz konusu düzenlemeden faydalanmak isteyen birçok vatandaşın elektronik ortamı kullanarak başvuru yapması, SGK önlerindeki kuyrukları da azalttı.

MERSİN’DE 35 BİN KİŞİ EYT’DEN FAYDALANACAK

Kentte düzenlemeden faydalanması beklenen 30-35 bin civarında EYT'li olabileceği belirtilirken, deprem felaketi dolayısıyla Hatay SGK İl Müdürlüğünün tahsis talepleri de Mersin SGK İl Müdürlüğünce yapılıyor. Dolayısıyla Mersin'de düzenlemeden faydalanacak kişilerin, bu sayının çok daha üzerinde olması bekleniyor. İlk 3 günde binlerce başvurunun yapıldığı Mersin SGK İl Müdürlüğünde, başvuruların yüzde 70'i 'e-Devlet' üzerinden yapıldı. Bu durumun, insanların pandemi sürecinde bütün iş ve işlemlerini elektronik ortamda yapma alışkanlığı kazanmış olmasından kaynaklandığı bildirildi. Birkaç ay önce de borçlanma taleplerini kurum önünde sıra beklemeden 'e-Devlet' üzerinden gerçekleştiren vatandaşların, bu kolaylığın farkına varmış olmaları da bir başka etken oldu.

BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILABİLİYOR

Öte yandan, başvuruların 'e-Devlet' üzerinden yapılması, SGK personelinin de zamandan tasarruf etmesini sağlıyor. Böylelikle emeklilik işlemleri daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Düzenlemeden faydalanmak isteyenler, 'e-Devlet' üzerinden kurumlar menüsüne girerek 'Çalışma Bakanlığı' seçeneğini seçip, Sosyal Güvenlik Kurumundaki arama motorundan 'emeklilik talebi veya tahsis talebi' yazarak çıkan ekrandan başvurularını elektronik ortamda yapabiliyor. Diğer yandan, vatandaşların başvuru için acele etmesine gerek olmadığı da ifade edilirken, 4 Mart'ta yapılan başvuru ile 30 Mart'ta yapılan başvuru arasında hiçbir fark olmadığı, yasanın 'müracaat tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bağlanır' dediği hatırlatıldı. Ayrıca, emekli olmak isteyen çalışanların, SGK'dan 'emekli olabilir' yazısını almak zorunda olmadığı da belirtildi. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA