12:27   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERI 29 EKIM COŞKUSUNDA TEK YÜREK OLDU   12:03   MERSIN’DE TARıM IŞÇILERINI TAŞıYAN MIDIBÜS OTOMOBILLE ÇARPıŞTı: 3 ÖLÜ, 12 YARALı   10:10   MERSIN’DE ’BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ’ DÜZENLENDI   10:09   MERSIN’DE INCIR SEZONU SONA ERDI, ÜRETICISININ YÜZÜ GÜLDÜ   10:08   ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   10:07   ŞEHIT EMNIYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDI’NIN BABASı MERSIN’DE TOPRAĞA VERILDI   13:32   MERSIN’DE SON BIR HAFTADA 577 UYUŞTURUCU ŞÜPHELISI YAKALANDı   12:43   MERSIN’DE AKUSTIK SAHNE KONSERLERI GENÇLERIN ILGISINI ÇEKIYOR   12:42   ŞENER: "ŞEHIT AILELERI VE GAZILER, MILLETIMIZIN EN KıYMETLI EMANETIDIR"   12:41   MERSIN’DE EMEKLI KADıNLARA MEME KANSERI FARKıNDALıK EĞITIMI  
 
   
 
 

Mersin’de hasarlı 76 okul boşaltıldı


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, il genelinde deprem hasarından dolayı 76 okulun boşaltıldığını belirterek, "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından bütün okullarımızda incelemeler yapılıyor, bilimsel tekniklerle okullarımızın durumu analiz ediliyor. Hasar tespit edilen okullarımız behemehal tahliye edildi. Hiç bir öğrencimizin eğitim öğretim hayatının kesintiye uğraması için diğer okullara taşınması sağlandı" dedi.

 

Tarih : 8 Mart 2023 Çarşamba 11:18

Haber Merkezi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus ilçesinde depremden dolayı hasar gören ve tahliye edilen okullarda incelemelerde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin’den bilgi alan Vali Pehlivan, deprem hasarlarından dolayı 76 okulun boşaltıldığını kaydetti.

"HASARLI OKULLARIN YERİNE YENİ OKULLAR İNŞA EDECEĞİZ"

Okulların, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından incelendiğini belirten Pehlivan, "Hasar tespit edilen okullarımız behemehal tahliye edildi. Hiç bir öğrencimizin eğitim öğretim hayatının kesintiye uğraması için diğer okullara taşınması sağlandı. Hasar gören okullarımızın yerine yeni okullar inşa edeceğiz. Bu konudaki hazırlık çalışmalarımızı başlattık. Yeni okullar inşa edilene kadar prefabrik okullar, derslikler yapmak suretiyle birleştirilen ve sabah öğlen şeklinde ikili öğretim yapılan okullarda yoğunluk giderilecektir. Okullarımızın durumlarını ve ihtiyaç duyulan yeni yatırım taleplerimizi Milli Eğitim Bakanlığımıza ve bizzat Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e arz ettik. En kısa sürede yeni okullarımızın ve öncesinde prefabrik okullarımızın, dersliklerimizin inşa edilmesi için gerekli bütün desteği sağlayacaklarını ifade ettiler. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Mersin'de bakanlığımızın destekleriyle her yıl ortalama 20 civarında yeni okul inşa ediyor idik. Bu sayede bugüne kadar ilimiz genelinde okullarımızın çoğunluğu yenilenmiş durumda ve bu okullarımız depremden etkilenmedi. Bakanlığımız tarafından sağlanacak ilave destekler ile hasarlı okullarımızın yerine yeni okullar inşa ederek ilimize kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı. Deprem bölgesinden gelerek Mersin'de misafir edilen 21 bin 117 öğrencinin eğitim-öğretim hizmeti aldığını aktaran Pehlivan, "Temel eğitim alanında 14 bin 437, mesleki eğitim alanında 791, ortaöğretim alanında 2 bin 757, özel okullarda 3 bin 121 ve özel eğitim alanında 11 öğrencimiz okullarımızda eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA