11:43   KAYAN: ÇUKUROVA İÇİN ŞEHİRLERİN BİRBİRİYLE DEĞİL, BİRLİKTE YARIŞTIĞI KALKINMA MODELİ GELİŞTİRİLMELİ   13:54   İMARDA YENİ DÖNEM İNŞAATTA YENİ DÜZEN   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR SİLİFKE’DEKİ SON STABİLİZE YOLU DA ASFALTLA BULUŞTURDU   13:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAYESİ TURİZM TESİSLERİNİ DENETLİYOR   13:50   TARSUS’TA KÜLTÜR, SANAT VE SOSYAL YAŞAM AYNI ÇATIDA BULUŞACAK   13:36   MEZİTLİ BELEDİYESİ SU PARKI YAZ SEZONUNU AÇTI   11:18   5. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR   11:17   MESKİ’DEN KAPSAMLI YAĞMUR SUYU HATTI, IZGARA VE MENFEZ TEMİZLİĞİ   11:16   BÜYÜKŞEHİR MAHALLE MUTFAKLARI 59 NOKTADA VATANDAŞIN HİZMETİNDE   11:15   AKİB’DEN İLK YARIDA 9,68 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT  
 
   
 
 

Mezitli Belediyesi, topraksız tarım için adım attı


Mezitli Belediyesi, topraksız tarımı yaygınlaştırmak adına üretim alanı oluşturdu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından topraksız üretim alanında fideler dikilmeye başlandı. Proje ile marul, çilek hidroponik sistem ile suda, biber, salatalık ve domatesi ise cocopeat sistemi ile üretiliyor. Doğal ve dengeli şekilde besleme yöntemiyle hiçbir ilaç kullanmadan, insan sağlığına hiçbir zararı olmayan ürünler yetiştirilecek.

 

Tarih : 2 Mart 2023 Perşembe 12:19

Haber Merkezi

Projenin daha sonra ilçe genelinde yaygınlaşması için çalışma yapılacak. Hidroponik tarımın toprak kullanmadan su içinde mineral besin çözümleri kullanılarak bitki yetiştirme yöntemi olduğu bilgisini veren Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Orhan konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede; “Bu sistemin en büyük avantajı, hem dar alanda yüksek üretim yapılabilmesi hem de kaliteli ve sağlıklı ürünler olduğu için katma değerinin yüksek olmasıdır. Bunun yanı sıra kuraklığın giderek tehlike sinyalleri verdiği bu süreçte sudan tasarruf edilerek, daha kaliteli ürünler alınmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Orhan, “Topraksız tarımda bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin elementlerini vererek yetiştiriyoruz. Bitki, ihtiyaç duyduğu besin elementlerine göre gelişimini tamamlıyor. Marul ve çilek, tamamıyla hidroponik sistem dediğimiz bir yöntemle suda yetiştiriyoruz. Biber, salatalık ve domatesi ise cocopeat dediğimiz sistemle üretiyoruz. Ürünlerin doğal ve dengeli bir şekilde büyümeleri sağlanırken kimyasal ilaç kullanılmıyor. Bu sayede insan sağlığına yararlı, doğal ve besleyici değeri yüksek ürünler elde ediliyor” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA