22:49   TOROSLAR’DAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİRLİKTELİK   22:47   ZAMANıN ÖTESINDE: MARINA VE DOĞA FOTOĞRAF YARıŞMASı BAŞLADı!   22:46   TÜRKİYE’DE HER GÜN 28 BİN YENİ İCRA DOSYASI AÇILIYOR   22:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ELEKTRİKLİ OTOBÜS FİLOSUYLA HEM BÜTÇEYİ HEM DOĞAYI KORUYOR   22:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR TIRMIL SANAYİ SİTESİ’NDE YOLLARI YENİLEDİ   22:43   UZUNCABURÇ MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE YENİDEN HAYAT BULUYOR   22:42   ‘ÇÖP EV’ BEKLERKEN ‘KEDI EVI’ ÇıKTı   22:39   MEZİTLİ BELEDİYESİ YÜZME KURSLARINDA 5. DÖNEM TAMAMLANDI   14:12   MESKİ, ‘GÖKLER DERESİ PROJESİ’YLE SU ÇİLESİNİ SONA ERDİRDİ   14:11   YAŞAMI SAHİPLENEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİNLERCE CANLIYA YUVA OLUYOR  
 
   
 
 

Depremzede çocuklara psikolojik destek


Akdeniz Belediyesi, deprem mağduru küçük çocuklara yuva sıcaklığı sağlayıp, yaşadıkları travmayı kısa sürede ve daha kolay atlatabilmeleri için uzman psikologlar gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Belediyeye bağlı uzman psikologlar eşliğinde, depremzede çocuklar yararına da çeşitli etkinlikler düzenleniyor, maruz kaldıkları kötü anları unutmaları için oyunlar, animasyon film gösterimleri, resim çizme ve yüz boyama etkinlikleri düzenleniyor.

 

Tarih : 17 Şubat 2023 Cuma 13:05

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait mahalle kültür ve sanat evlerine yerleşen yüzlerce ailenin gündelik ihtiyaçları karşılanırken; deprem felaketinden en çok etkilenen çocuklara yönelik psikolojik destekler de gerçekleşiyor.  Mersin’e göç eden depremzede vatandaşların kaldığı mahalle kültür ve sanat evlerini ziyaret eden uzmanlar, afet mağduru ailelerle konuşup yaralarına bir nebze merhem olmaya çalışıyor. Belediyeye bağlı uzman psikologlar eşliğinde, depremzede çocuklar yararına da çeşitli etkinlikler düzenleniyor, maruz kaldıkları kötü anları unutmaları için oyunlar, animasyon film gösterimleri, resim çizme ve yüz boyama etkinlikleri düzenleniyor.

ÇOCUKLARA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Doğum günü olan depremzede çocuklar için de pastalar hazırlanıp sürpriz doğum günü partileri düzenleniyor, böylelikle küçük çocukların yaşadıkları psikolojik travmayı daha kolay ve hızlı üzerlerinden atmaları amaçlanıyor. Uzman psikologlar, belediyeye bağlı tüm mahalle evlerinde kalan depremzede çocuklara ulaşıp rehabilitasyon ve psikolojik danışmanlık hizmetini vermeye devam edecek.  Diğer yandan; Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri de deprem mağduru yüzlerce ailenin ağırlandığı mahalle kültür ve sanat evleri ile sosyal tesislerde, dileyen afetzede vatandaşların saç ve sakal kesimini yapıyor, kuaförlük ve kişisel bakım hizmeti veriyor.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA