18:02   AKDENIZ ZABıTASı’NDAN PAZARLARDA ETIKET VE TARTı DENETIMI   18:00   BAŞKAN SEÇER’DEN 19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı MESAJı   17:58   EMLAK VE ÇEVRE TEMIZLIK VERGISI ILK TAKSIT ÖDEMELERINDE SON GÜN 1 HAZIRAN   17:57   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN, 19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı MESAJı   17:55   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE’NIN GENÇLIĞI GELECEĞINI BAŞKA ÜLKELERDE ARıYOR”   17:53   BAŞKAN TUNCER: “19 MAYıS, BAĞıMSıZLıK MEŞALESININ YAKıLDıĞı GÜNDÜR”   17:52   KOÇAK’TA 19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı MESAJı   17:48   ‘ÜRÜN DESENI VE HASAT TAKVIMINI ETKIN YÖNETMELIYIZ’   01:18   TARSUS’TA FESTIVALIN ILK AKŞAMıNDA ÇOCUKLARıN SEVINCINE MELIS FIS DAMGA VURDU   01:16   “KÖYLÜNÜN AĞACıNı KESMEK, ÜRETICININ EKMEĞINI KESMEKTIR”  
 
   
 
 

Erdemli, turizm sezonuna hazır


Son yıllarda doğayla iç içe tatil arayanların tercihi haline gelen ’bungalov’ ve ’glamping’ler Mersin Erdemli’de hayata geçirildi. Büyük oranda yapımı tamamlanan ve bu yıl turizme katkı sağlayacak olan projenin, doğayla iç içe tatil arayanların gözdesi haline gelmesi bekleniyor.

 

Tarih : 29 Ocak 2023 Pazar 11:55

Her yıl binlerce misafirini ağırlayan, bir yanda uçsuz güzelliğiyle Akdeniz'in mavi denizi, diğer yanda çam ormanları ve yeşiliyle Toros Dağları'nın güzelliğinin birleştiği yer Mersin Erdemli Talat Göktepe Tabiat Parkı'nda (Erdemli Çamlığı) uygulanan proje turizme katkı sağlayacak. Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği, Mersin Üniversitesi iş birliği ile Erdemli Belediyesi tarafından hayata geçirilen bungalov ve glamping projesinin özellikle alternatif turizmi sevenlerin gözdesi haline gelmesi bekleniyor. Doğal ortamda lüks konsept içerisinde tüm yaşam ünitelerinin yer alacağı bungalov evler ve glamping çadırlarda, aynı anda 250 misafirin ağırlanabileceği belirtildi. Çadır ve karavan turizmcilerinin de gözdesi olan Erdemli Çamlığı'nda su sporları merkezinin de turizm sezonunda hizmete açılacağı kaydedildi.

"9 MİLYON TL'LİK YATIRIM"

Yeni turizm trendlerini hayata geçirmek için gayret ettiklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, mavi ile yeşilin kesiştiği noktada doğa dostu bir proje hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Tollu, "Erdemlimiz denizinin temizliği, bölgenin güvenli olması, mavi ile yeşilin iç içe olması ve gerçekten Erdemli Çamlığı turizmde, Erdemlimize ayrı bir değer katan, ayrı bir anlayış katan güzelliklere haiz. Biz bu güzellikleri glamping ve bungalovlarımızla taçlandırarak turizme yeni bir anlayış getiriyoruz. Şu ana kadar belediyemize maliyeti 9 milyon TL civarında. Bunu vatandaşlarımızın bu bölgede en iyi şekilde, en mükemmel şekilde tatillerini geçirmeleri adına bu güzelliği Erdemlimize kazandırdık. Artık turizmde Erdemlimiz daha da mükemmel daha da iyi bir konuma da geliyor. Dolayısıyla bu da Erdemlimizin hem ekonomik hayatına, hem de sosyal hayatına çok ciddi katkı sunacağı gerçek. Bungalovlar ve glampinglerle birlikte Erdemli turizmine yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir ahenk, yeni bir anlayış getiriyoruz. Çamlıkta tatilini geçirmek isteyen insanlarımızı mavi ile yeşilin iç içe olduğu bu güzel bölgede tatile, herkesi tatile bekliyoruz" diye konuştu. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA