19:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN MERSİNLİ ÜRETİCİYE YİNE DEV DESTEK   19:49   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KİLİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜNDE TARİH VE DOĞA İÇ İÇE   19:49   TARSUS’TA ZEYTİN HASADI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN DAYANIŞMAYA DÖNÜŞTÜ   19:48   BÜYÜKŞEHİR’DEN AKDENİZ’E DEV ULAŞIM HAMLESİ   19:47   TOROSLAR’DA “ANNE ELİMİ BIRAKMA” TİYATRO OYUNU YÜREKLERE DOKUNDU   19:45   BÜYÜKŞEHİR’İN MERCEK KURSLARI 9 BİN KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM VERDİ   19:45   3.ULUSLARARASI TARSUS SARIULAK ZEYTİN FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI   17:27   "ÇIFTÇI GÜÇLENMEDEN MERSIN GÜÇLENMEZ"   17:27   BAROLAR, AVUKATA ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN TBMM’Yİ VE ADALET BAKANLIĞINI ACİL GÖREVE ÇAĞIRDI   17:25   AKDENİZ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ BEŞİKCİ’DEN MGC’YE İADE-İ ZİYARET  
 
   
 
 

Mersin’de zeytin üreticileri hasat için işçi bulamıyor


Mersin’in Mut ilçesinde zeytin hasadı sürerken, üreticiler işçi bulamamaktan şikayet ediyor. Zeytin toplamanın zor olduğunu ve yevmiyelerinin az olduğunu söyleyen işçiler ise yevmiyenin 300 liraya çıkarılmasını istedi.

 

Tarih : 14 Kasım 2022 Pazartesi 10:51

Her yıl ekim ayında başlayan ve ocak ayına kadar süren zeytin hasadı havaların da güneşle geçmesiyle birlikte tüm hızıyla devam ediyor. Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, zeytin üreticilerinin her sene yaşanan sorunlardan biri olan zeytin toplama işçisi krizinin bu hasat döneminde daha da arttığına dikkat çekti. Ortalama 250 ile 275 TL arasında olan günlük ücrete rağmen zeytin toplamak için işçi bulamadığını söyleyen zeytin üreticileri, Mut ilçesinde yeterli seviyede işçinin olmadığını vurguladılar. Zeytin üreticileri ilerleyen günlerde hasat süresinin yağışlı havaların da gelmesini göz önünde bulundurarak, uzamasından endişe ettiklerini kaydetti. Zeytin toplamanın zor olduğunu ve yevmiyelerinin az olduğunu söyleyen işçiler ise yevmiyenin 300 liraya çıkarılmasını istedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA