00:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN IKLIM ÇALıŞMALARı CDP ILE TESCILLENDI   00:57   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE YıLıN İLK MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   00:54   BAŞKAN TUNCER’DEN ÇEVRECI VE ÇOK AMAÇLı YATıRıM   00:53   TOROSLAR ZABıTASıNDAN HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN MERDIVEN ALTı ŞALGAM IMALATHANESINE MÜHÜR   00:50   MERSIN BAROSU, 3 OCAK KURTULUŞ KUPASı FINALINI IKINCILIKLE TAMAMLADı   00:49   BÜYÜKŞEHIR’DEN AKRAN ZORBALıĞıNı ÖNLEME ATÖLYESI   00:47   TEKSIN 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYLA 2025’TE DE MERSINLILERIN SESI OLDU   00:45   AKİB, IHRACATTA ISTIKRARıNı KORUDU, 16,8 MILYAR DOLAR DEĞERE ULAŞTı   00:42   BASıN İLAN KURUMU, DIJITAL DÖNÜŞÜM EKSENINDE HABERCILIĞIN GELECEĞINI ELE ALıYOR   23:58   YILDIZLAR BASKETBOL İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI TAMAMLANDI  
 
   
 
 

Mersin’de dolandırıcılık operasyonu: 32 gözaltı


Mersin’de aktif olarak çalışmadan sadece sigorta pirimi yatırıp SGK ve İŞKUR’u dolandırarak devleti zarara uğratan kişilerin de aralarında bulunduğu 40 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

 

Tarih : 1 Kasım 2022 Salı 10:56

Haber Merkezi

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, aktif olarak çalışmadan sadece sigorta pirimi yatırarak hayali şirketler üzerinden bazı kişileri sigortalı olarak gösterip Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve İŞKUR'u zarara uğrattıkları belirlenen şüphelilere yönelik çalışma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde şüphelilerin sosyal medya üzerinden ürün satışı yapan dijital platformları kullanarak iş vadinde bulundukları ve 'sigorta', 'katılım parası' adı altında para topladıkları belirlenirken, ilk tespitlere göre bu şekilde 200 bin liralık dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Ayrıca MASAK analizleri ve alınan beyanlar neticesinde şüphelilerin yaklaşık 3,5 milyon lira değerindeki bir parayı, yüksek faiz karşılığında zor durumda olan vatandaşlara kullandırarak tefecilik yaptıkları da saptandı. Yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından 40 şüphelinin yakalanmasına yönelik bu sabah 200 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat polisleri ve dron destekli operasyonda 32 şüpheli gözaltına alındı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA