00:59   BAŞKAN SEÇER, ÇİMSA ÇBK MERSIN TAKıMı ILE BIR ARAYA GELDI   00:56   ÖĞRETMENLER MAHALLESI’NDE TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   00:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN DEV HIZMET   00:51   GENÇLIK VE SPOR BAKANı OSMAN AŞKıN BAK, AKKUYU NGS SAHASıNı ZIYARET ETTI   00:48   TARSUS TSO’DA VERGI INCELEMELERINE YÖNELIK KRITIK BAŞLıKLAR MASAYA YATıRıLDı   00:45   “MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı”   00:43   KıRSALDA TARıMSAL ÜRETIMI GÜÇLENDIRECEK YENI DESTEKLER AÇıKLANDı   00:35   MERSIN ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARı BIRLIĞI’NDEN DIJITAL HAMLE   00:33   TARSUS TSO KOMITE BAŞKANLARı ISTIŞARE TOPLANTıSıNDA BULUŞTU   00:32   TOROSLAR’DA HEDEF, SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı  
 
   
 
 

Eylül’de Kızkalesi’nde tatilci yoğunluğu


Yazın son günlerinde hava sıcaklığının 33, deniz suyu sıcaklığının 27-28 derecelerde olduğu Türkiye’nin turizm merkezleri arasında önemli bir yere sahip olan Kızkalesi başta olmak üzere Mersin sahilleri tatilcilerin yoğun ilgisini çekiyor.

 

Tarih : 3 Eylül 2022 Cumartesi 13:12

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Korykos Antik Kenti'nin en önemli parçası olan, Mersin'in Erdemli ilçesi sınırlarındaki 'Kızkalesi'nde Eylül ayı girmesine rağmen yoğunluk devam ediyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala birçok şehir ile ülkeden tatilciler altın kumuyla bilinen Kızkalesi’ne yoğun ilgi gösteriyor. Hava sıcaklığının 33, kıyıda deniz suyu sıcaklığının 27-28 derecelerde olduğu kentte özellikle Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde yaşayan gurbetçiler ile Rusya, Kazakistan, Lübnan başta olmak üzere farklı bir çok ülkeden gelen tatilciler yazın son günlerinin tadını çıkarıyor.

“HAVA, DENİZ, KUM GÜZEL HER KES ÇIKIP ÇIKIP GELSİN”

Tatile gelenler kum ve denizin yanı sıra çeşitli su sporları etkinliklerine katılarak heyecanlı dakikalar geçirirken, tekne ile paraşütle açılanlar ise bölgeyi havdan görme imkanı buluyor. Kızkalesi kıyısında denizin derinliğinin bir metreyi geçmemesi ise ebeveynlerin çocuklarıyla suda oynamasına olanak sağlaması onlara ayrı bir keyif veriyor. Gurbetçi tatilcilerden Osman Polat, ”45 yıldır Hollanda’dayım buraya tatile geldim. Buranın kumsalı da denizi de güzel. Ben geleli 3 gün oldu hava sıcaklığı 33 derecelerde güzel. Burada bir hafta kalacağım oradan Gaziantep’te bir hafta kalıp Hollanda’ya dönüş yapacağım” dedi. Almanya’dan gelen tatilcilerden Hüseyin Koca da, ” Her şey güzel. Hava güzel kum güzel herkes çıkıp çıkıp gelsin. Rahat keyif alıyoruz çocuklarla birlikte. Yaz mevsiminin sonu herkes değerlendirmek istiyor kalabalık ve yoğunluk var” diye konuştu. Kazakistan’dan tatile gelenlerden Asil Marat ise ”Kızkalesi çok güzel, tatilimiz çok güzel gidiyor” diyerek hayranlığını dile getirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA