00:48   BAŞKAN SEÇER, ‘SANAYI KORIDORUNDA MERSIN ZIRVESI’NDE IŞ DÜNYASıYLA BIR ARAYA GELDI   00:43   BAŞKAN YıLDıZ, MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU   00:41   BIRLIK VE DAYANıŞMA MESAJLARı MEZITLI’DE BULUŞTU   00:40   KıRATLı: “MERSIN, SANAYI VE TEKNOLOJI ÜSSÜ OLACAK”   00:39   BIRLIK VE DAYANıŞMA MESAJLARı MEZITLI’DE BULUŞTU   15:04   YENIŞEHIR’DE “EMEK VE İNSAN” SERGISI AÇıLDı   11:10   KAYAN: MERSIN LIMANı’NDA TL ILE MALIYET, DOLAR ILE TAHSILAT, BRENT PETROLE ENDEKSLI TARIFE KABUL EDILEMEZ   11:07   YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATıNıN YÜZDE 41’I ŞEFTALIDEN GELDI   11:05   BERDAN’DA YAKLAŞıK 40 YıLLıK TRAFOLAR YENILENDI   11:04   ÇOCUK IŞÇILIĞINE KARŞı FARKıNDALıK HUZURKENT’TE YÜKSELDI  
 
   
 
 

40 Yıllık üniversite hayaline kavuştu


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, ücretsiz verdiği kaliteli eğitimle gençlerin yanı sıra, yaş almış yurttaşların da hayatlarına dokunuyor. Büyükşehir Belediyesi Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin sunduğu yüksek seviyeli eğitim hizmetinden faydalanan 58 yaşındaki Altan Güven, yaşam şartları nedeniyle gençlik yıllarında gidemediği üniversite hayaline kavuştu.

 

Tarih : 23 Ağustos 2022 Salı 10:38

40 yıldır üniversite okuma arzusu içerisinde olan ve 1987 yılında girdiği üniversite sınavında 1 puan farkla hedefine ulaşamayan Altan Güven, fabrikada çalışıp emekli olduktan sonra, üniversite arzusu ile yeniden sınavlara hazırlanmaya başladı. 2021 yılında kendi imkanlarıyla hazırlanarak bir kez daha sınava giren ve yine hedefine ulaşamayan Güven, isteğinden vazgeçmeyerek Büyükşehir Belediyesi Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ne başvurdu.

“40 YILLIK HAYALİM SONUNDA GERÇEK OLDU”

Kurs Müdürü Enver Can Uluğ, Rehberlik Öğretmeni Bülent Bezgin ve Coğrafya Öğretmeni Fatma Postlu’nun kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden ve gazetecilik bölümünü kazanan Altan Güven, “Bu sene girmiş olduğum sınavda Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandım. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kursuna geldim ve burada hazırlandım. Buradaki yetkililer benimle çok ilgilendiler ve hiç tereddüt etmeden kaydettiler. Bu benim için hayatımın dönüm noktası oldu. 40 yıllık hayalim sonunda gerçek oldu. Bu konuda başta Başkanımız olmak üzere, emeği geçenlerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi. Gençlere de çağrıda bulunan Altan Güven, “Gençlere şunu diyorum. Kesinlikle gelin, hayalinizi ertelemeyin. Mutlaka kazanırsınız. Ama öncelikle neye yetenekli olduğunuzu belirleyin. Sayısalcı mısınız, sözelci misiniz? Buna karar verdikten sonra, derslere gelin” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA