23:23   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇOCUKLARA SÖMESTR HEDIYESI   23:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TEMIZLIK ARAÇ FILOSUNA 22 BÜYÜK YOL SÜPÜRME ARACı EKLENDI   23:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR SAĞLıKSıZ KOŞULLARDA GıDA SEVKIYATıNA GEÇIT VERMIYOR   00:24   BAŞKAN SEÇER, MSK-GLINT MANISA BASKET KARŞıLAŞMASıNı IZLEDI   00:22   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA   00:20   BAŞKAN SEÇER: “CHP IKTIDARıN KILIDINI AÇACAKSA; ANAHTAR BELEDIYELERDIR”   00:18   TOROSLAR’ıN KıRSALıNDA HIZMET YERINDE PLANLANıYOR   00:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YARıYıL TATILI ÖNCESI ÖĞRENCILERE VE VELILERE TAVSIYELER   00:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR KıYAFET EVLERI ILE AILELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYOR   00:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN DEPREM RISKINE KARŞı JAPONYA’YA TEKNIK ZIYARET  
 
   
 
 

Erenköy Ekoturizm Planını Mersin OBM hazırladı


Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Kıbrıs direnişinin sembolü olan Erenköy için Türkiye Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü ve KKTC Orman İdaresi ile işbirliği kapsamında Ekoturizm Planı hazırladı.

 

Tarih : 2 Mart 2022 Çarşamba 10:59

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Erenköy Ekoturizm Planı hazırlandı. Hazırlanan Ekoturizm Planı, Ekosistem Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı Galip Çağatay Tufanoğlu tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Orman İdaresi Müdürü Cemil Karzaoğlu’na teslim edildi. Planın birer nüshası, KKTC Vakıflar İdaresine ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına da verildi. Plan tesliminden sonra Orman Genel Müdürlüğü heyeti, KKTC Orman Dairesi Müdürlüğü yetkilileri, KKTC Vakıflar İdaresi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı askeri yetkilileri, Erenköy Ekoturizm Planı kapsamında yapılacak iş ve işlemleri yerinde değerlendirilmek üzere Erenköy’ü ziyaret ettiler.

O RUHU HİSSEDECEKLER

Ekoturizm Planı yapılan Erenköy’ün; Kıbrıs adasında KKTC ile kara bağlantısı olmadığı için 1976’da boşaltılan ve sivil vatandaşın bulunmadığı bir bölge olduğu belirtilen Orman Bölge Müdürlüğü açıklamasında, şu bilgiler verildi: “Bir liman kasabası olan Erenköy, 1950'lerden itibaren Türk Mukavemet Teşkilatı tarafından Türkiye'den silah sevkiyatının yapıldığı, Kıbrıs Türkünün direnişinin can damarı olmuştur. 1964 yılında Erenköy’de destansı bir direniş ve varoluş mücadelesi verilmiştir. Bu çatışmalarda Dillirga bölgesindeki diğer Türk köyleri olan Bozdağ, Selçuklu, Mansur ve Alevkaya köyleri Rum ordusunun eline geçtiğinden bölgedeki Türk nüfusu Erenköy'e sığınmıştır. 1974 Kıbrıs Barış Harekatında, Türk ordusunun aradaki Rum köyleri nedeniyle Erenköy'e ilerlemesi mümkün olmamıştır. Bu bölgede tarihi, kültürel, orman ve doğal değerleri de kapsayacak şekilde hazırlanan bu ekoturizm planı ile 1950 yılından başlayan ve 1964 yılında destanlaşan direniş ve varoluş mücadelesinin izlerini görecek ziyaretçilerin, o anı ve ruhu yaşamaları, hissetmeleri hedeflenmektedir” denildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA