01:51   AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ GıDA ÜRÜNLERI ELE GEÇIRILDI   01:49   ERDEMLI’DE ÜRETICIYE GÜÇLÜ DESTEK   01:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 2. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   01:46   BÜYÜKŞEHIR’DEN KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOĞUN ILAÇLAMA MESAISI   01:44   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ÇOCUK KAMPÜSLERI, ÇEVRE HAFTASı’NDA FARKıNDALıK OLUŞTURDU   01:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ‘HERKESIN KIMSESI’ OLMAYA DEVAM EDIYOR   01:40   MEZITLI BELEDIYESI VE AKDENIZ DOĞA VE SU SPORLARı KULÜBÜ’NDEN ANLAMLı IŞ BIRLIĞI   01:38   MEZITLI’DE GERI DÖNÜŞÜME BÜYÜK KATKı   01:40   LGS ÖNCESI ÇOCUKLARA PSIKOLOJIK DESTEK   01:39   BÜYÜKŞEHIR GÜLNAR’DA 5 MAHALLENIN GRUP YOLUNU GENIŞLETEREK ASFALTLADı  
 
   
 
 

Arı ölümlerinin önüne geçmek için çiftçilere uyarı


Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü, arı ölümlerinin önüne geçmek için çiftçilerle toplantı yaptı.

 

Tarih : 25 Şubat 2022 Cuma 16:20

Tarsus Ziraat Odası Toplantı Salonunda Tarsus genelinde tarımsal üretimin yaygın olarak yapıldığı mahallelerin muhtarları ile ‘Yaş Sebze ve Meyvede Pestisit Kalıntıları ve Arıcılıkta Zirai Mücadele Yöntemleri’ konuları ele alındı. Toplantıya Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Mersin İl Tarım Orman Müdürlüğü teknik elemanları, Tarsus İlçe Tarım Orman Müdürlüğü teknik elemanları ve muhtarlar katıldı. Yaş Sebze ve Meyvede Pestisit Kalıntıları ve Arıcılıkta Zirai Mücadele Yöntemleri konulu sunum yapıldıktan sonra söz alan tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, arı ölümlerinin önüne geçmek için ruhsatlı ve tavsiyeli ilaçların kullanılmasını istedi.

İLAÇLAMA SAATLERİNE DİKKAT

Erdoğan, “Bölgemizde erkenci meyvelerde çiçeklenmenin başladığı, yapılacak ilaçlamalarda arı ölümlerinin olmaması için üreticilerin ilaçlamaları akşam üzeri veya sabah erken saatlerde arıların uçuş yapmadıkları zamanlarda uygulaması ve ilaçlama yapmadan önce civarındaki arıcılarla mutlaka irtibatta bulunarak ilaçlama yapmaları ilaçlama da mutlaka ruhsatlı ve tavsiyeli ilaçları kullanmasını istiyoruz. Ayrıca, son günlerde ülkemiz yaş sebze ve meyve ihracatında yaşanan kalıntı sorunları ve buna bağlı ihracatta yaşanan kısıtlamalar, geri bildirimler tartışılarak, gerek ülkemizde tüketilen ürünlerde sağlıklı ve güvenilir gıda temini, gerekse ihracata uygun kalıntısız üretim sonucu ülkemize uygulanan kısıtlamaların kaldırılması için sorunları çözümü konusunda herkes üzerinde düşen görevi yapmalıdır” dedi. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA