image

Okunma : 214  Tarih : 7.12.2023  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

İLK ADIM SERGİSİ VE DÜŞÜNCELERİMİZ

Tarsus'ta 33 yıldır Kadın Doğum uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Vedat Günyar, dünyada eşi benzeri olmayacak bir sergiye imza attı. Günyar, görev yaptığı yıllarda doğumlarına girdiği anne ve çocukların anıları ve ilk adım ayakkabıları ile Tarsuslulara ilginç bir sergi yaşattı.

Bizde Tarsus Kazan Ben Kepçe diyerek ve davete icabet ederek bu ilginç sergiyi gezdik.

Sadece biz mi, elbette hayır.Açılış günü  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de açılışa gelerek açılış kurdelesini kesti.

Sonraki günlerde sergiyi ilgi büyüktü.

Nitekim, açılıştan birgün sonra bu kez  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Dr.Vedat Günyar’ın ilk adım sergisini ziyaret etti.

Çardak kavşağı mevkisinde bulunan Ayana Düğün  salonu ve Cafede açılan ilk adım sergisini gezen kaymakam Otcu’ya bilgi veren Günyar “33 yıllık meslek hayatımda ilk doğumlarını yaptırdığım kadınlarımızın çocuklarının ayakkabılarını daha sonar hatıra olarak istedim. Bugün elimde 2500 hatıra ayakkabı var. Bebeklerin ilk adımı attıkları bu ayakkabıları yıllarca sakladım ve bir sergi ile herkesle paylaşmak istedim. Amacım hem Tarsus’un adını duyurmak hem de bu güzel sergi ve rekor derecedeki ayakkabı ile  Dünya rekorlar kitabına girmek” dedi.

Kaymakam Otcu,beraberindekilerle  birlikte  sergiyi gezdikten sonra Dr. Vedat Günyar’a emekleri için teşekkür etti.

İLGİNÇ RASTLANTI

Bu arada sergide yıllar önce  2003 yılında doğumunu yaptırdığı Öykü Oya adlı genç kızla karşılaşan Günyar duygulu anlar yaşadı. 

Dr. Vedat Günyar,  halen Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde  Endüstri Mühendisliği bölümünde öğrenim gören Öykü Oya ve ailesiyle karşılaşınca, kaymakam Otcu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sergi ücretsiz gezilirken ileriki günlerde bu serginin Adana ve Mersin gibiillerde de açılmasını bekliyoruz.

Şahsen ben hayatımda böyle ilginç bir sergiyi gezmekten mutlu oldum. Temennim bu sergi ve 2500 çift ayakkabı Dünya rekorlar kitabına girer ve Tarsus bu ilginç sergiyle hafızalara ve tarihe kaydolur.

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA