23:47   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ‘4. NERGIS ŞENLIĞI’NE KATıLDı   23:42   AKİB, 2026’YA 1,41 MILYAR DOLARLıK IHRACATLA BAŞLADı   23:40   “MAHALLENIZE, HIZMETLERE SAHIP ÇıKıN”   23:38   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, HACıHALILARPAÇ’ıN IÇME SUYU ALTYAPıSıNı YENILEDI   23:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YÜRÜYÜŞ VE BISIKLET YOLLARıNDA MOTORLU TAŞıTLARA GEÇIT VERMIYOR   23:34   YENIŞEHIR’DEN HAYAT KURTARACAK HAMLE AFETLERE KARŞı ’YAŞAM LIMANı’   23:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 29. EMITT FUARI’NDA YERİNİ ALDI   23:30   6 ŞUBAT DEPREMLERİ SONRASI “PSİKOLOJİK İYİLEŞME VE TOPLUMSAL DAYANIŞMA PANELİ”   20:45   BAŞKAN ALI BOLTAÇ, 6 ŞUBAT’ıN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DA DAYANıŞMAYA ORTAK OLDU   20:42   HIRANUR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı  
 
   
 
 

Tarsus’ta Bilim, Eğitim, Kültür ve Sanat Akademisi açıldı


Tarsus Belediyesi, çocukların kişisel gelişimlerini ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamak amacıyla Bilim, Eğitim, Kültür ve Sanat Akdemisi’ni hizmete açtı.

 

Tarih : 18 Temmuz 2020 Cumartesi 13:58

Haber Merkezi

Törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, akademinin beş üniteden oluşan bir birim olduğunu belirterek, "Burada resim, müzik, tiyatro, çocuk ve bilim, halk oyunları ve balenin yer aldığı üniteler var. Tabi buradaki amacımız 4-14 yaş arasındaki çocuklarımızın aldıkları eğitimin yanında, serbest zaman etkinliklerini arttırarak onların hayallerini ortaya koymalarını sağlamak. İyi ve faydalı zaman geçirmek ve becerilerini hat safhaya çıkarmaları için düşündüğümüz bir ünite. Ama bu üniteyi bizden çok halk düşündü. Çünkü burayı yaparken anket yaptık. Halkımıza sorduk. Böyle bir birimin oluşması fikri ortaya çıktı. Dinlemek derken bazen söylediklerimize dikkat etmediğimiz zaman bunlar düşüncelere döner. Düşünceler duygularımıza, duygular davranışımıza, davranışımızda alışkanlıklarımıza döner. Bunlarda değerlerimizi, arkasına karakterimizi, arkasına da kaderimizi ortaya çıkartır. Bu kentinde bir kaderi var. Kültürü ile kimliği ile bilinci ile bir kaderi var" dedi.

“TARSUS'UN, İL OLMAYI ÇOKTAN HAK ETTİ”

Tarsus'un, il olmayı çoktan hak ettiğini savunan Bozdoğan, "Tarsus maalesef il olamadı. Sağda solda görüyoruz. Güzel Mersin, güzel Adana, ama emin olun en güzeli Tarsus. Tarsus'ta yaşamak ve Tarsuslu olmak ayrıcalıktır, bunu herkesin bilmesini istiyorum. Sanat akademimizde özellikle üç şeye çok önem verdik. İnsanı süsleyen üç şeye; bilime, özgürlüğe ve sevgiye. Burada yetişecek çocuklarımıza üstüne basa basa bir öğretiyi vereceğiz. 'Yankı olma, ses ol' diyeceğiz, kendin ol diyeceğiz. Yani kimseye biat etmeyen ve kendi düşüncelerini açıkça ortaya koyan nesilleri yetiştirmek için böyle bir merkeze ihtiyacımız vardı. Mustafa Kemal Atatürk'ün çok güzel bir sözü daha önemli, daha özgür bir sözdür, 'Sanatsız bir toplumun hayat damarlarından biri kesilmiş demektir.' Bunu koparmayacağız" ifadelerini kullandı. Konuşmalarından ardından Bilim, Eğitim, Kültür ve Sanat Akdemisi'nin açılış kurdelasını protokol üyeleri hep birlikte keserlerken, katılımcılar büyük bir beğeni ile doğal bir merak ve keşfetme duygusu içerisinde olan çocukların neşeli ve keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak olan bilim, tiyatro, müzik ve resim bölümlerini gezdiler.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA