20:23   ENGELLININ 20 BIN TL’LIK CEZASıNı ÖDEYEREK GÖNÜLLERE DOKUNDULAR   20:22   SAYAPARK’TA YıLBAŞı COŞKUSU TÜM HıZıYLA DEVAM EDIYOR   20:21   OKUL MÜDÜRÜNÜ VURAN ÇOCUĞUN BABASı DA GÖZALTıNA ALıNDı   20:20   12 YAŞıNDAKI ÖĞRENCI OKUL MÜDÜRÜNÜ VURDU: O ANLAR KAMERADA   20:19   TARSUS’UN YÖRESEL LEZZETLERI KAYıT ALTıNA ALıNıYOR   20:18   MERSIN’DE BALıKÇıLARA EKIPMAN DESTEĞI SÜRÜYOR   20:15   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR’IN HER NOKTASINA HİZMET ULAŞTIRIYORUZ”   20:11   KAYAN; MERSIN, SADECE BÜYÜYEN DEĞIL, TÜRKIYE’YI BÜYÜTEN BIR ŞEHIR OLACAK   20:09   TÜRKİYE GENELİNDE DARALMA SÜRERKEN AKDENİZ HAZIR GİYİMİ İVME KAZANDI   20:08   TOROSLAR’IN MELEKLERİ YENİLMEZLİK SERİSİNİ SÜRDÜRÜYOR  
 
   
 
 

Emlakçılar yetki istiyor!


Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, kamu bankalarının düşük faizli kredilerine rağmen fırsatçıların konut fiyatlarını artırması nedeniyle taleplerin satışa yansımadığına işaret ederek, "Devletin geçmişte olduğu gibi yeniden yetki vermesi halinde evlerin gerçek satış bedellerini belirlemeye hazırız" dedi.

 

Tarih : 19 Haziran 2020 Cuma 12:47

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, kamu bankalarının 1 Haziran’da aldığı ortak kararla, konut kredilerinin sıfır veya birinci el dairelerde yüzde 0,64, ikinci elde ise yüzde 0,74 olduğunu anımsatarak, "Faiz oranlarının düşmesi ile taleplerde bir artış yaşandı. Ancak artan talep oranında satış olmadı. Bunun en büyük nedeni; fırsatçılar. Faizler düşünce dar gelirli vatandaşımız ev hayali kurmaya başladı. Sektör için de uzun süre yaşanan pandemi sonrası önemli bir fırsattı. Ama ne yazık ki hem ev sahibi olmak isteyenler hem de sektör için hayal kırıklığı olduğu. Fırsatçılar her zaman olduğu gibi iş başındaydı. Bir anda konutların fiyatları arttı" dedi.

HAKSIZ KAZANCIN ÖNÜNE GEÇELİM

Madenli, haksız kazancın önüne geçmek için sektör temsilcilerine yetki verilmesini isteyerek, "Emlak sektöründe yaşanan kriz sadece bizleri etkilemiyor. 200'den fazla sektör etkileniyor. İnşaat malzemelerinden, mobilyaya, dekorasyondan halıya pek çok sektörde etkileniyor. İnşaat sektörünün sağladığı istihdam da göz önüne alındığında gayrimenkul zincirin önemli bir halkası. Haksız kazancı ortadan kaldırıp, fırsatçılara fırsat vermemek için devletimizden yetki istiyoruz. Devletin geçmişte olduğu gibi yeniden yetki vermesi halinde evlerin gerçek satış bedellerini belirlemeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA