18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Engelli kadının akülü sandalye sevinci


Mersin’de 66 yaşındaki yüzde 94 engelli Ayşe Tomak, belediyenin hediye ettiği akülü tekerlekli sandalye sayesinde, komşusundan kiraladığı tekerlekli sandalyeye her ay 300 lira kira parası vermekten kurtuldu.

 

Tarih : 16 Haziran 2020 Salı 14:05

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin akülü tekerlekli sandalye desteği, 66 yaşındaki Ayşe Tomak’ın yüzünü güldürdü. 800 lira maaşının 300 lirasını komşusundan kiraladığı tekerlekli sandalyeye ödeyen Ayşe Teyze, Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerinin tespitinde ne kadar başarılı olduğunun güzel bir örneğini oluşturdu. Sandalyesinin teslim edildiği gece mutluluktan sabaha kadar uyuyamadığını anlatan Ayşe Tomak, bu mutluluğunu paylaşmak için Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i kapıda karşıladı ve teşekkürlerini ileterek, çiçek hediye etti. Çiçek için teşekkür eden Başkan Seçer, Ayşe Teyze’ye “Kendine iyi bak, çok teşekkür ederim” dedi.

AYŞE TEYZE’NİN DE KENDİSİNE AİT BİR AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYESİ VAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Çimsa işbirliğinde engelli yurttaşlara akülü tekerlekli sandalyeleri teslim edilmeye devam ediyor. Akdeniz İlçesi Nusratiye Mahallesi’nde yaşayan ve annesi ölen komşusundan kullanılmayan akülü tekerlekli sandalyeyi aylık 300 TL bedelle kiralayan Ayşe Teyze’nin de artık kendisine ait akülü sandalyesi var. Geçirdiği ameliyat sonrası yüzde 94 oranında engelli kalarak 9 yıldır çeşitli zorluklar içerisinde hayata tutunma mücadelesi veren Ayşe Tomak’a, Büyükşehir yardım elini uzattı. Gelini doğumda ölen ve kızını da trafik kazasında kaybederek 1 oğlu ve 3 torunu ile birlikte yaşamaya başlayan Ayşe Teyze’nin hayatı, ekmek kuyruğunda karşılaştığı Büyükşehir Belediyesi personellerinin durumu amirlerine bildirmesi ile değişti. İhtiyaç sahiplerinin tespiti konusunda başarılı çalışmalara imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ayşe Tokmak’ın da akülü sandalyeye kavuşmasını sağladı. Engeli nedeniyle geçtiğimiz günlerde düzenlenen akülü araç teslim törenine gelemeyen Ayşe Teyze’nin akülü tekerlekli sandalyesi Büyükşehir Belediyesi tarafından evine kadar götürülerek, kendisine teslim edildi.

AYŞE TEYZE: “ARABANIN GELDİĞİ GÜN SEVİNCİMDEN UYUMADIM”

Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce verilen akülü aracı hırsızlar tarafından çalınan ve bir daha da bulunamayan Ayşe Teyze, Büyükşehir Belediyesi personellerinin “Anne sana araba getireceğiz” sözünü tutmalarından dolayı yaşadığı mutluluğu ifade ederek, “Hepinizden memnunum, Allah hepinizden razı olsun. Dualarım sizinle. Arabanın geldiği gün sevincimden yatmadım, uyumadım” dedi. Başkan Seçer’e akülü araç gönderdiği için teşekkürlerini ileten Ayşe Teyze, “Allah seni başımızdan eksik etmesin. Çok teşekkür ederim” diye konuştu. Büyükşehir çalışanları ile nasıl karşılaştığını anlatan ve akülü aracın evine kadar gönderildiğini söyleyen Ayşe Tomak, “Başkanımız’a ve tüm ekibine çok teşekkür ederim. Büyükşehir çalışanları beni fırının önünde ekmek alırken gördü. Yanımda yetim torunlarım vardı. Onlara ekmek alıyordum. Raporlarımı verdim. Bir de baktım ki arabam geldi. Evime kadar getirdiler. Erzağıma kadar gönderdiler. Hepsine teşekkür ederim” dedi. 3 torununa baktığını belirten Tomak, “2’si kızımın çocukları. Onlara ben bakıyorum. Trafik kazasında anneleri ve babaları öldü. 1’i de oğlumun çocuğu. Gelinim de doğumda öldü. Eşim 1987’de çöp aracının altında kaldı. Maaşım var ama kızlarım ile bölüşüyoruz” ifadelerini kullandı. Daha önce evden dışarı çıkamayan ve çıkmak zorunda kaldığı durumlarda da yaşadığı zorlukları aktaran Tomak, “Komşunun aracını sürüyordum. Annesi ölmüştü. ‘Arabayı bana ver’ dedim. Sağ olsun, o da sandalyeyi bana kiraya veriyordu. Ben ise ayda 300 lira vererek kullanıyordum. Başkanım’a kurban olayım, Allah ondan razı olsun. Şimdi artık kendi aracım var. Oğluma ‘Ben gidip Başkanım’ı göreceğim’ dedim. Allah razı olsun. Hepinize teşekkür ederim” sözleriyle sevincini anlattı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA