18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Konservatuvar öğrencilerinden büyük başarı


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarında piyano ve keman eğitimi alan üç öğrenci, Covid-19 salgını nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirilen uluslararası yarışmalarda büyük bir başarıya imza attı. İki öğrenci özel ödüle layık görülürken, bir öğrenci de ikincilik ödülü aldı.

 

Tarih : 13 Mayıs 2020 Çarşamba 15:49

Haber Merkezi

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre, Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı eğitmenlerinden Ayan Kömür’ün öğrencisi Sezin Ege Kabaklı ve Keman Ana Sanat Dalı eğitmenlerinden Lily Tchumburdze’nin öğrencisi Laçin Akyol, Almanya’nın Düsseldorf kentinde Anton Rubinstein Akademie tarafından düzenlenen yarışmada final aşamasına katılmaya hak kazandı. Yarışmanın bu yılki final aşaması, korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirildi. Finalde, piyano öğrencisi Sezin Ege Kabaklı, kendi kategorisinde Isaak Berkovich’in "Variationsona Theme by Paganini" eseri ile Isaak Berkovich En İyi Yorumu Özel Ödülüne, keman öğrencisi Laçin Akyol ise Wieniawki Eserinin En İyi Yorumcusu Özel Ödülüne layık görülerek uluslararası bir başarıya imza attı.

KEMAN ÖĞRENCİSİ İKİNCİ OLDU

Öte yandan, Keman Ana Sanat Dalı eğitmenlerimizden Lily Tchumburdze’nin öğrencisi Neva Ecmal Bildik ise Belçika’nın Brüksel şehrinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Grumiaux International Competition Yarışmasının ilk aşamasında 121 katılımcı arasından ilk 68 kişi arasına girmeyi başardı. Covid-19 nedeniyle ikinci elemeleri ve gala konseri iptal edilen yarışmada, 68 genç kemancı arasında yapılan değerlendirme sonucuna göre konservatuvar öğrencisi Neva Ecmal Bildik, ikincilik ödülüne layık görüldü.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA