13:09   TOROSLAR BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜNDEN HAFTA SONU ÇİFTE GALİBİYET   13:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR 2019’DAN BU YANA ON BİNLERCE CAN DOSTUN YANINDA OLDU   13:08   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 3 SIFIR ATIK UYGULAMASI İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ SEÇİLDİ   13:07   YENIŞEHIR’DE KESINTISIZ AFET MESAISI   13:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN HASTA VE YAKINLARINA EV KONFORUNDA HİZMET   13:05   BÜYÜKŞEHİR TARSUS’TA KÜLTÜREL KİMLİĞİN GÜÇLENMESİNE KATKI SUNUYOR   13:04   YENIŞEHIR’DE EKIPLER GECE BOYUNCA TEYAKKUZDA   11:38   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR MAZBATASıNı ALDı   18:33   MDTO’DA DEVIR TESLIM TÖRENI   18:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NİN EKİM AYI 3. BİRLEŞİMİ, BAŞKAN VEKİLİ GENÇ BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
 
   
 
 

Palmiye Kırmızı Böceğiyle mücadele sürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “Palmiye Kırmızı Böceği Zararlısı ile Eş Zamanlı Ortak Mücadele” çalışmaları Yenişehir’de sürüyor. Bu kapsamda Güvenevler, Palmiye ve Pirireis Mahallelerinde teknik ekip tarafından palmiye kırmızı böceği tespit edilen 3 hurma ağacı imha edildi. Kentin simgeleri olan palmiye türü ağaçların korunması amacıyla yapılan imha işlemi, zarar görmüş, iyileşmesi zor ve böceği sağlıklı ağaçlara bulaştırma riski taşıyan ağaçlara uygulanıyor.

 

Tarih : 5 Mayıs 2020 Salı 14:08

Haber merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Palmiye Kırmızı Böceği Zararlısı ile Eş Zamanlı Ortak Mücadele” çalışmaları Yenişehir İlçesi’nde sürdürülüyor. Kent genelinde devam eden çalışmaların yanı sıra Yenişehir İlçesi’nde yapılan palmiye kırmızı böceği ile mücadele kapsamında, Güvenevler, Palmiye ve Pirireis Mahallelerinde teknik ekip tarafından palmiye kırmızı böceği tespit edilen 3 hurma ağacı imha edildi.

BÖCEĞİN SAĞLIKLI AĞAÇLARDA YAYILMASI ENGELLENİYOR

Mersin’e güzellik katan ve kentin simgelerinden olan palmiye ve hurma ağaçlarını palmiye kırmızı böceği zararlısına karşı korumak için çalışmalar yürüten teknik personel, zarar görmüş, iyileşmesi zor ve böceği sağlıklı ağaçlara bulaştırma riski taşıyan ağaçları imha ediyor. Bu doğrultuda, Yenişehir İlçesi Güvenevler, Palmiye ve Pirireis Mahallelerinde palmiye kırmızı böceği tespit edilen toplam 3 adet hurma ağacı zararlının yayılmasının önüne geçmek amacıyla imha edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde palmiye türü ağaçlarda önemli zararlara neden olan palmiye kırmızı böceği ile mücadele konusunda ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA