18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Karpuz üreticinin yüzünü güldürdü


Mersin’in Tarsus İlçesinde Türkiye’nin açık alanda ilk karpuzu hasat edilirken, karpuz bu sezon üreticinin yüzünü güldürüyor. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ilçede bu yıl 25 bin dekar alanda karpuz ekiminin yapıldığını belirterek, Tarsus’un kulak mahallesinde Türkiye’nin açık alandaki ilk karpuzunu hasat ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

 

Tarih : 29 Nisan 2020 Çarşamba 14:28

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin’in Tarsus İlçesinde Türkiye’nin açık alanda ilk karpuzu hasat edilmeye başladı. Bu yıl karpuz üreticisinin yüzünün gülmesini beklediklerini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Karpuzda ilk hasadımız başlıyor. Bu yıl zor bir süreç yaşıyoruz. Malumunuz koronavirüs salgını bulunmakta. Fakat koronavirüs salgınında son günlerde düşme eğilimi gözleniyor. Çiftçilerimizin tek umudu ürünün para etmesi. Çünkü buna gerçekten buna ihtiyaçları var” dedi.

HASAT ERKEN BAŞLADI

Bu yıl yurt dışından ithal ürün gelmediğini ve gelse dahi rağbet görmeyeceğini vurgulayan Başkan Avcı, “Bu yıl iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. İthal ürün gelmediği için ve yurt içinde de talep olacağına da inandığımız için hasat öncesi umutluyuz. Ramazan ayına da denk geldiği için karpuz hasadında iyi bir sezon yaşayacağımızı umut ediyoruz.  Tarsus’ta karpuz hasadı geçtiğimiz yıla oranla daha erken başladı. Geçtiğimiz yıl 5-6 Mayıs’ta hasada başladık. Bu yıl 10 gün önce hasadımız başlayacak ve bereketli geçmesini bekliyoruz. Türkiye’nin açık alandaki en erken karpuzları Tarsus’umuzun Kulak köyünde yetişiyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA