22:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI VE MESKİ EKIPLERI SAĞANAK YAĞıŞ BOYUNCA SAHADA   22:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ‘HALK KART’ VE ‘ÖĞRENIM YARDıMı’ ÖDEMELERINI HESAPLARA YATıRDı   22:01   TOROSLAR BELEDIYESI EKIPLERINDEN YAĞıŞ MESAISI   21:59   BAŞKAN TUNCER EKIBIYLE SAHADA ILK MÜDAHALE   21:57   TAT GıDA, HAZıR YEMEK KATEGORISINDE YENILIKÇI ÜRÜNLERLE ÇEŞITLILIĞINI ARTıRıYOR   21:55   4. YENIŞEHIR ÇOCUK OYUNLARı FESTIVALI YARıYıL TATILINE RENK KATTı   21:54   EFSANEVI SILAHŞÖR VE AŞKıN ŞAIRI "CYRANO", BALE SAHNESINDE HAYAT BULUYOR   21:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERI DÜZENLIYOR   00:07   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISINE KATıLDı   00:05   TOROSLAR ZABıTASıNDAN HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN MERDIVEN ALTı ÜRETIME DARBE  
 
   
 
 

Çamlıyayla’daki çeşmeler bakımdan geçirildi


Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Çamlıyayla Şube Şefliği tarafından bakımsız ve atıl vaziyette bulunan, tarihi özelliklere sahip çeşmeler bakımdan geçirildi. Yeniden akar duruma getirilen çeşmelerin tahliye sistemleri onarılıp, çevresinde de kapsamlı bakım gerçekleştirildi.

 

Tarih : 21 Kasım 2019 Perşembe 15:33

Haber Merkezi

Çamlıyayla ilçesinin Boztepe-Böğrüeğri-Pirömerli mahallelerini birbirine bağlayan ve yoğun olarak kullanılan grup yolu üzerindeki Attıran çeşmesi ile tarihi özelliği bulunan Hatunabla çeşmesinin öncelikle sağlıklı şekilde çalışması için MESKİ ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Ekipler, “Attıran” olarak adlandırılan çeşmenin öncelikle depo bölümünde oluşan kaçağı giderdi. Musluk bölümünü yenileyen MESKİ ekipleri, gider sularının çamur oluşturmaması için tahliye sistemini ıslah etti, ardından çeşmenin tamamını boyayıp, hijyenik hale getirdi. Çalışmalar kapsamında tarihi özelliği bulunan ve kesme taşlardan oluşan Hatunabla çeşmesinin de duvarına yazılan yazılar silindi, musluk bölümleri yenilendi, su tahliye ve çevre temizliği işlemleri gerçekleştirildi. Vatandaşlar, özellikle yaz aylarında yoğun şekilde kullanılan grup yolu üzerindeki her iki çeşmenin işler hale getirilmesinden ve kapsamlı bakım yapılıp, eksiklerinin giderilmesinden dolayı oldukça memnun kaldı. Çevre sakinlerinden Müjdat Pırlak, eski halleriyle oldukça çirkin görüntü arz eden her iki çeşmede çalışma yapılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve MESKİ ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA