20:37   BARO BAŞKANI ÖZDEMİR: “CUMHURİYET, CÜBBELERİMİZE BÜYÜK BİR SORUMLULUK YÜKLEMİŞTİR”   20:26   MDTO BAŞKANı KPT.BERDAN DOĞAN, YENI DÖNEM HEDEF VE PROJELERINI PAYLAŞTı   20:23   BAŞKANVEKILI DUTLU: “CUMHURIYET; HAK, ADALET VE FıRSAT EŞITLIĞIDIR”   20:10   İL BAŞKANı ALDEMIR, 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı’Nı KUTLADı   20:07   TOROSLAR’IN GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ’NDE CUMHURİYET COŞKUSU   20:06   CUMHURİYETİN 103. YILI BÜYÜKŞEHİR’DE GURURLA KUTLANDI   20:05   BÜYÜKŞEHİR’DEN TOROSLARA DEV ULAŞIM YATIRIMI   20:05   SELAĞZI: “CUMHURİYETİMİZİN DEĞERLERİNİ GELECEĞE TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:04   BAŞKAN VEKİLİ GENÇ’TEN ‘29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’ MESAJI   20:03   BAŞKAN YILDIZ, CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI  
 
   
 
 

TİNGADER’DEN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE ZİYARET


 

Tarih : 28 Ekim 2026 Çarşamba 19:51

Mersin stratejik konumu, demografik yapısı, limanı ve yeni açılan Havalimanı ile Türkiye’nin en hassas ve önemli kentlerinin başında gelir.

 

Bu yönden Mersin, merkezî yönetim açısından farklı bir özel değerlendirmededir. Bu konuda da kentin güvenlik ve asayiş sorunu en başta gelir. Özellikle bu konuda görevlendiren bürokratların bilgi, tecrübe, yönetim konularında üstün nitelikli olmaları aranır.

 

Sosyolojik açıdan Mersin, kozpomolit bir kenttir; bununla ilişkili olarak da demokrasi geleneği çok köklüdür; kimse kimseyi yabancılamaz, kültürel zenginliği bir kıymet olarak kabullenir.

Bunun yanında, özellikle  liman üzerinden olağandışı bir kriminal potansiyel taşıyan kentimizde güvenlik meselesi çok yönlü ve güçlü bir irade alanıdır. Öyle ki, Mersin Emniyet Müdürlüğü makamı, çok zaman  daha ileri devlet görevleri için bir son viraj olmuştur.

Göreve yeni başlayan  Emniyet Müdürümüz Sn. Fahri Aktaş’a , bir kent yazarı olarak  bu düşüncelerle bir nezaket ziyaretinde bulundum. 

Bu vesileyle, Mersin üzerine sohbet etme ve kendilerini  tanıma fırsatım oldu.

Göreve başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen kenti derinliğine kavramış; daha önce bir süre Adana’da görev yaptığından, bölgeyi yakından tanıyor.

O dönemde Mersin’i de ziyaret fırsatı bulunmuşlar; kent hakkında bir izlenim edinmişler.

 

Diyaloğa açık, dinlemeyi ve anlamayı kıymetle koruyan bir yüksek bürokrat olarak başarı azmini, heyecanını karşıdakine hissettiriyor.

Başarılı olacağına yürekten inanıyorum.

Ben de kalemim yettiği ölçüde ve hemşerilerimizin huzur ve güvenliği dolayında  kendilerine yardımcı olacağım.

 

Nazik kabulleri sırasında gösterdikleri misafirperverlik  ve kentimizle ilgili heyecan dolu  görüşleri için teşekkür ediyorum.

 

Harun Arslan

 

TİNGADER  Akdeniz ve K.K.T.C

Bölge Başkanı

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA