13:18   BAHÇE VE TARLALARDA YAPAY ZEKÂ NÖBETI BAŞLADı   13:17   BÜYÜKŞEHİR’DEN MERSİN’İN 2 BİN 200 YILLIK TARİHİNDE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ   13:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KANSER HASTALARININ TEDAVİ YOLCULUĞUNU KOLAYLAŞTIRIYOR   13:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ANTALYA TURİZM FUARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ   13:15   CENGİZ GÖKÇEL: “ÇİFTÇİMİZİN ZARARI KARŞILANMALI, KREDİ BORÇLARI ERTELENMELİ”   13:14   BAŞKAN VEKİLİ GENÇ’TEN 5. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’NE DAVET   17:37   BAŞKAN YILDIZ, SAĞANAK YAĞIŞTAN ETKİLENEN MAHALLELERDE İNCELEMELERDE BULUNDU   17:36   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART EKİM AYI TUTARLARI HESAPLARA YATIRILDI   17:35   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ÇAMAŞIR KAFE HİZMETİ ÖĞRENCİLERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRIYOR   17:34   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ÜCRETSİZ İNGİLİZCE KURSLARINA YOĞUN İLGİ  
 
   
 
 

“Çiftçiyi Üretimden Vazgeçiren İktidar, Gıda Krizinin Zeminini Hazırlıyor”


 

Tarih : 3 Ağustos 2026 Pazartesi 10:20

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, tarım sektöründe yaşanan sorunların geçici olmadığını, yıllardır sürdürülen yanlış politikaların sonucu olduğunu belirterek iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Palamut, üreticinin yalnız bırakıldığını, bunun da Türkiye'yi giderek daha fazla dışa bağımlı hale getirdiğini söyledi.
"Hasat döneminde ithalat kararı kabul edilemez"
Palamut, çiftçinin aylarca emek vererek yetiştirdiği ürünün hasat döneminde ithalat kapılarının açılmasının üreticiye büyük zarar verdiğini belirterek, "Üretici tarlaya umutla giriyor, ancak ürününü satacağı gün alınan ithalat kararları emeğinin değerini düşürüyor. Böyle bir anlayışla tarım ayakta kalamaz." dedi.

"31,7 milyar dolar ithalata harcanması başarısızlığın itirafıdır"

Ayçiçeği tohumu, küspesi ve yağı için 31,7 milyar doların yurt dışına ödendiğini hatırlatan Palamut, "Bu kaynak çiftçiye destek olarak verilseydi bugün üretim konuşuyor olurduk. İthalata ayrılan bütçe, yanlış tarım politikalarının en somut göstergesidir." ifadelerini kullandı.

"Tarladan sofraya herkes kaybediyor"

Üreticinin düşük gelir elde ettiğini, tüketicinin ise yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Palamut, "Kazanan ne çiftçi ne de vatandaş. Yanlış planlama yüzünden hem üretici mağdur oluyor hem de vatandaş pahalı gıda tüketmek zorunda kalıyor." diye konuştu.

"Tarım günübirlik kararlarla yönetilemez"

Semih Palamut açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Tarım, seçimden seçime hatırlanacak bir alan değildir. Üreticiyi dinleyen, önünü görebileceği bir planlama yapan ve ithalata mecbur bırakmayan bir yönetim anlayışı şarttır. CHP olarak toprağına sahip çıkan, üreticisini koruyan ve Türkiye'yi yeniden tarımda kendi kendine yeten bir ülke haline getirecek politikaları savunmaya devam edeceğiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA