18:09   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ   18:07   MESKİ’DEN SİLİFKE’NİN 22 MAHALLESİNE KESİNTİSİZ İÇME SUYU   18:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘KÖY BİZİM ŞENLİK BİZİM’ ETKİNLİKLERİ DALAKDERESİ’NDE BAŞLADI   17:47   TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI ARASINDA 469,2 MİLYAR TL’LİK MERSİN İMZASI    00:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASI FINDIKPINARI FUTBOL TURNUVASI’NDA FUTBOL HEYECANI BAŞLADI   00:07   50 YILLIK YOL SORUNU MERSİN BÜYÜKŞEHİRLE ÇÖZÜLDÜ   00:05   ‘EVİMİZ ATÖLYE PROJESİ’ KADINLARA YENİ ÜRETİM ALANLARI SUNMAYA DEVAM EDİYOR   00:04   BÜYÜKŞEHİR MERCAN’DA ETKİNLİKLER YAZ BOYU DEVAM EDİYOR   00:01   BAŞKAN SEÇER, ANAMUR’DA ‘18. ULUSLARARASI KÜLTÜR VE MUZ FESTİVALİ’ AÇILIŞINA KATILDI   00:00   TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GIDA GÜVENLİĞİNE YÖNELİK DENETİM: 4 İŞLETMEDE 250 ÜRÜNE EL KONULDU  
 
   
 
 

Kadınlar sağlık ve güvenlik için bir araya geldi


 

Tarih : 23 Ocak 2026 Cuma 17:47

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen,  iki gün süren gezi ve eğitim programı kapsamında, ilk gün Barbaros ve Öğretmenler mahallelerinden kadınların katılımıyla Baraj Mesire Alanı’nda buluşma gerçekleştirildi. Etkinlikte kadınlar hem sosyalleşme imkanı buldu hem de bilinçlendirici programlara katıldı. 

Baraj Mesire Alanı’ndaki buluşmanın ardından katılımcılar Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’ne geçerek eğitim programına katıldı. Çağ Üniversitesi iş birliğiyle, öğretim görevlileri Şeyda Çavmak ve Adem Bilgin tarafından “Kadınlar İçin Sağlık ve Güvenlik Eğitimi” verildi. Eğitimde kadınların sağlık ve güvenlik konularında farkındalıklarının artırılması hedeflenirken, günlük yaşamda karşılaşılabilecek olası durumlara yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu. 

Programın ikinci günü ise Bolatlı Mahallesi’nden kadınların katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar, kentin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanımak amacıyla Kırkkaşık Bedesteni, Makam-ı Danyal Camii ve Kubat Paşa Medresesi’ni ziyaret etti. Kültür gezisinin ardından kadınlar yeniden Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen “Kadınlar İçin Sağlık Okur Yazarlığı” eğitim programına katılarak etkinliği tamamladı. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA