Alım gücü çöktü, altın gramı 5 bin TL’ye dayandı!


İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye’nin güncel ekonomik ve siyasi durumuna ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kocamaz, halkın alım gücünün ciddi oranda düştüğüne dikkat çekerek, “Verilen güdük maaşlar, çarşı ve pazardaki rakamlar karşısında ürkmeye devam ediyor. Vatandaş hala maaşıyla ayın ortasını bile getiremiyor. Altının gramı 5 bin TL’ye dayandı. İnsanlar artık düğünlere gitmeye korkuyor; çünkü çeyrek altını borçla almak zorunda kalıyor” dedi.

 

Tarih : 11 Eylül 2025 Perşembe 14:18

Necdet TAŞ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sosyal medya üzerinden Türkiye'nin ekonomik ve siyasi durumunu değerlendirdi. Kocamaz, enflasyon rakamlarının manipüle edildiğini ve bu durumun vatandaşın alım gücünü artırmadığını belirtti. Mevcut ekonomik koşulların, özellikle de maaşların çarşı ve pazardaki fiyatlar karşısında eridiğini ifade eden Kocamaz, “Türkiye’nin gündemi artık insanlarımızın kanıksadığı şekilde devam ediyor. Enflasyon konusunda, manipülasyonlu rakamlarla düzelme olduğu söylense de, halkın alım gücünde herhangi bir düzelme yok. Verilen güdük maaşlar çarşı ve pazardaki rakamlar karşısında ürkmeye devam ediyor. Vatandaş hala maaşıyla bırakın ayın sonunu, ayın ortasını bile getiremiyor. Faiz indirimi konuşuluyor. Ancak döviz ne kadar baskılanırsa baskılansın, altın aldı başını gidiyor. Altın’ın gramı 5 bin TL’ye dayandı. İnsanlar bir yakınının düğününe gitmeye korkuyor! Düğüne gitse çeyrek altını borca almak zorunda kalıyor. 2002 yılında bu iktidar göreve geldiğinde asgari ücretle 7 çeyrek altın alınırken, bugün 3 çeyrek altın zar zor alınıyor” dedi.

“HUKUK RAFA KALKTI, ADALETE DÖNÜLMELİ”

Siyasi gelişmelerin Türkiye'yi kaos ve kargaşaya sürüklediğini iddia eden Kocamaz, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Diğer siyasi gelişmelerde Ülkemizi her geçen gün kaos ve kargaşaya doğru sürüklemeye devam ediyor. Allah’ım sonumuzu hayreylesin. Binmişiz bir alamete gidiyoruz kıyamete. Hak, hukuk, adalet ve liyakat rafa kaldırılmış. İktidar ile Ana Muhalefet arasındaki kör döğüşü devam ediyor. İktidarın muhalefet belediyeleri üzerindeki yolsuzluk bahanesi ile yaptığı tek taraflı ve baskıcı uygulamalarında her hangi bir değişiklik yok. Aslında delillerin önceden toplanarak, somut delillerle yapılacak gözaltı ve tutuklamalara kimsenin itirazı da olmaz. Ancak, önce tutuklama yapıp, sonradan delil toplanmaya çalışılması kabul edilebilir bir durum değil. Ayrıca siyasi parti kongrelerinin  iptali ve kayyım atamaları insanların kafasını karıştırıyor. Herkes bu uygulamalar siyasi partileri kapatmaya kadar gider mi? bunu konuşuyor. O nedenle adalete bir an evvel dönülmesi, hukuk dışı işlemlere bir an evvel el son verilmesi gerekiyor.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA