Silifke’de sanat, kültür ve eğlence bir arada!


Mersin’in Silifke ilçesinde bu yıl 52’ncisi düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali, beşinci gününde de dolu dolu programlarla devam etti. Gün boyu süren etkinliklerde sanat, geleneksel lezzetler ve müzik bir araya gelerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

 

Tarih : 9 Eylül 2025 Salı 15:36

Haber Merkezi

Festivalin beşinci günü, saat 16.00 sularında Eski Belediye Taş Binası’nda düzenlenen resim ve fotoğraf sergisi ile başladı. Sergide, yerel ve ulusal düzeyde katılım gösteren sanatçıların çalışmaları sanatseverlerin beğenisine sunuldu.Sergi kapsamında katılan sanatçılara teşekkür belgesi verildi. Törene Silifke Kaymakamı Abdullah Arslaner, Silifke Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Turgut, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

GELENEKTEN YARIŞMAYA: YOĞURT ŞENLİĞİ

Sanat etkinliklerinin ardından festivalin bir diğer renkli durağı, kısa süre önce hizmete giren Emekli Kıraathanesi oldu. Burada düzenlenen yoğurt yapma ve yoğurt yeme yarışmaları, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Silifke’nin meşhur yoğurdu, hem maharetli ellerin hazırladığı tariflerde hem de eğlenceli yeme yarışmasında ön plana çıktı. Yarışmalara her yaştan vatandaş katıldı. Geleneksel yöntemlerle yoğurt yapan yarışmacılar, hem lezzet hem sunum açısından jüri üyelerinden puan aldılar. Yoğurt yeme yarışması ise neşeli ve rekabet dolu anlara sahne oldu. Bu etkinlik sonunda da dereceye giren yarışmacılara ve jüri üyelerine ödülleri Kaymakam Abdullah Arslaner ve Belediye Başkanı Mustafa Turgut tarafından verildi. Başkan Turgut burada yaptığı açıklamada, “Silifke yoğurdu sadece bir lezzet değil, bizim kültürel mirasımızdır. Bu tür etkinliklerle hem geleneklerimizi yaşatıyor hem de gelecek nesillere aktarıyoruz,” dedi.

DJ ALİ BOB VE RUBATO SAHNE ALDI

Festivalin akşam bölümü ise müzikseverlerin büyük ilgisini çekti. Sahne programı DJ Ali Bob’un enerjik performansıyla başladı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda DJ Ali Bob, yerli ve yabancı müziklerle izleyicileri coşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan sevilen müzik grubu Rubato, festival alanını dolduran binlerce kişiye müzik ziyafeti sundu. Grup, repertuarındaki duygusal ve hareketli parçalarla izleyenleri hem hüzünlendirdi hem de eğlendirdi. Konser boyunca katılımcılar şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Konserin sonunda Rubato üyelerine plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Plaket, Silifke Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Turgut tarafından takdim edilirken, sanatçılar da gördükleri ilgiden ve misafirperverlikten dolayı Silifkelilere teşekkür etti.

FESTİVAL COŞKUSU ARTARAK DEVAM EDİYOR

Silifke Belediyesi tarafından organize edilen ve birçok kurumun destek verdiği 52. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali, yerli ve yabancı misafirlerin ilgisiyle büyümeye devam ediyor. Festivalin beşinci günü; sanatı, kültürü, gelenekleri ve müziği bir araya getiren dolu dolu bir programla geride kalırken, önümüzdeki günlerde yapılacak etkinlikler için de heyecan şimdiden artmış durumda. Silifke halkı ve festivale katılan misafirler, bu büyük kültür şöleninin bir parçası olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, festivalin ilçeye kattığı sosyal ve kültürel hareketlilik de dikkat çekiyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA