Necdet TAŞ
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş beraberinde Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Fevzi Karaca, 27. Dönem milletvekilleri Behiç Çelik ve İsmail Goncuk ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. MGC Başkanı Kaya Tepe ve yönetimi tarafından karşılayan İYİ Parti heyeti, gazetecilerle buluştu. Burada konuşan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (MGC) Kaya Tepe, MGC’nin 50 yıllık maziye sahip bir kurum olduğunu belirterek, “Mesleki bir örgüt. Biliyorsunuz gazetecilik çok önemli bir meslek. Bu dönemde özellikle gazetecilerin önemine bir kez daha herkes şahit oluyor. Ancak yeni gelişen teknoloji sonrasında ekonomik şartlar gazeteciliğin biraz yapılmasını güç bir meslek haline getirdi. Tabi her meslek çok önemli ama gazetecilik biraz kendi içeriğiyle alakalı bizim açımızdan demokratik anlamda önemli bir meslek. Son dönemdeki gelişmeler Anadolu’da gazete sayılarının 3’de 1’e düşmesine neden oldu. Mesleki olarak ciddi bir sorun yaşıyoruz. O yüzden sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz. Yeni medya gelişiyor. Yeni medyayla beraber basın mecraları da farklılaşıyor. Baktığınız zaman yeni gazeteci yetişmiyor. Gazeteci sayısı artıyor ama gerçek anlamda gazeteci yetişiyor mu derseniz yok. Çünkü gazetecilik artık çok tercih edilen bir meslek değil. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz” diye konuştu.
“ASGARİ VE SABİT ÜCRETLİ GEÇİNEMİYOR, SANAYİCİ CAN ÇEKİŞİYOR”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş ise, “Basın ve gazetecilik olmazsa zaten orada demokrasiden de bahsedemeyiz. Her kesimin sesini insanların duyması lazım. Her düşüncenin bir şekilde kamuoyunun önünde tartışılması lazım. Bunu da yapması gereken meslek grubu gazetecilerdir. Ancak maalesef Türkiye’de uygulamalar ters yönde ilerliyor. İnşallah bu sorunu da hep birlikte aşacağız. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Hem sosyal hem ekonomik olarak her konuda sıkıntılarımız var. İşte çiftçi üretemiyor, emekli problemi bütün dünya biliyor. Asgari ve sabit ücretli geçinemiyor. Artık sanayici de can çekişiyor. Türkiye’nin her yerinde problemler var. Artık ciddi önlemler alınması gereken konular var. Bütün bunlar varken 2024 yılının Ekim ayından itibaren Türkiye’nin gündemi başka bir yere evrildi. İşte terörist başını barış güvercini ilan etme, teröristleri bir şekilde devletin belli yerlerine sokalım gibi hiç elle tutulur, mantığı olmayan bir komisyon kuruldu. Bu komisyonun ne yasal bir gerekçesi var ne bir dayanağı var. Yani olmaması gereken bir komisyon. Kısa sürede Türkiye bam başka bir gündemi konuşuyor. Türkiye’nin bu gündeminde biz farklı bir duruş sergiliyoruz. Biz ilk andan itibaren başlatılan bu sürecin doğru olmadığını, doğru oyuncularla da oynanmadığını ve bu komisyonun olmaması gerektiğini, bu komisyonun hem Meclis’in hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına zarar verecek bir komisyon olduğunu söylüyoruz. Bu komisyona da zaten girmedik. Bu süreçte de milletimizle buluşuyoruz. Şu anda da İstanbul, İzmir ve Ankara dışındaki tüm illerde saha çalışması yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“BİR BETON OLMUŞ TÜRK MİLLETİNİ BİR BALYOZLA YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR”
İYİ Parti olarak ikinci büyük mitinglerini 27 Eylül’de Mersin’de yapacaklarını hatırlatan Türkeş, “Tüm Türkiye bu mitinge katılacak. Biz işte Türk milletinin bu ‘Terörsüz Türkiye’ olarak süsledikleri süreçten rahatsız olduğunu, endişeli olduğunu ve bu konuda gerçekten can simidine ihtiyaç duyduklarını ve bize de o konuda güvendiklerini biliyoruz. Sorunlarımız çok ama en önemlisi bu sorunları konuşacak vatanımız olursa bunlar önemli. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerleri, sigortalarıyla oynanıyor. Şu anda Türkiye Cumhuriyet tarihinin en zor günlerinden geçiyor. Her geçen günde zora gidecek adımlar atılıyor. İşte en son bu CHP’nin İstanbul Kongresinin iptal edilmesi bu süreç içinde değerlendirilmesi gereken şeyler. Bunların hiçbiri kabul edilebilir şeyler değil. Hukuk olmadan bir devletin ne ekonomisi düzelir ne demokratikleşir ne gelişir nede oradaki insanlar mutlu olur. Bir devletin dini adalettir. Gelişmiş ülkelere baktığınız zaman hepsi ciddi hukuk devletidir. Türkiye’de bir terör problemi var. Türkiye bu terör problemini de aslında çözmüştür. Çünkü daha önce ilgili bakanlar içerde 70-80 terörist kaldığını, hepsinin ayakkabı numaralarına kadar bildiklerini açıklamışlardı. Türkiye bu terörle mücadelesini de şanlı Türk ordusu ve emniyet güçleriyle beraber yapmıştır. Onların başarısı da dünyada savunma dersleri olarak da okutulmaktadır. Bu durumdayken niye bu başarı terörist başına mal edilmek istenmektedir ya da onun başarısıyla gibi gösterilmek isteniyor, anlamış değiliz. İkincisi hiçbir devlet bir terörist başıyla muhatap olup, anlaşma imzalayıp bu terör problemini çözmemiştir. Kaldı ki sözde PKK’ya bağlı tüm unsurlar silah bırakacaktı ama YPG’den örneğin farklı açıklamalar geliyor. Hatta DEM cephesi Rojava bölgesi bizim kırmızı çizgimizdir açıklamaları yapıyor. Bunları zaten böyle olacağı belliydi. Orada kurulmak istenen bir Kürdistan’dan bahsediliyor. Bununla ilgili planlar var. Kuzey Irak bitti, Suriye’yi hallediyorlar, zaten Gazze’deki durum ortada, İsrail bizim kapımıza kadar dayandı, İran’ın durumu ortadayken sen Türkiye’de böyle bir adım atıyorsun. Silah bırakıldı deniliyordu binlerce tır Amerika oraya silah gönderdi bu silahlar nerede, orada ordu kuruldu denildi onlar nerede? Bu konular daha başlamadan önce DEM Parti ne hikmetse umut hakkı ile ilgili Meclis’e kanun teklifi veriyor. Ondan hemen sonra bu adam Meclis’e çağrılıyor. Meclis’e nasıl gelecek, tabi ki de affedilecek. Adamın dedikleri tek tek oluyor. Bu komisyonu da o istedi. Ya bizim hiçbir problemimiz yok. Türk, Kürt, Alevi, Çerkez hep birlikte yaşayan, iç içe geçmiş bir toplumuz. Biz bir beton gibi birleşmiş bir toplumuz. Bir beton olmuş Türk milletini bir balyozla yıkmaya çalışıyorlar. Tabiki bunu başaramayacaklar. Yapılan açıklamalar ve gelişmelerde bu komisyonun çok yakın zamanda bozulacağı yönünde. İnşallah Türkiye çok bedel ödemek zorunda kalmaz. Türk milleti büyük bir millet” dedi.