Velilere bilinçli alışveriş çağrısı!


Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım, 8 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrenci ve velilere kırtasiye ürünlerini alırken, menşei belli ürünleri tercih etmeleri konusunda uyarıda bulundu. “Kırtasiye alışverişlerinde ürünün üzerinde firmanın ismi bulunmalı, CE belgesi olmalı, yapışkanlı ürünlerde solvent içermez yazısına dikkat edilmeli" diyen Başkan Kıvılcım, alış verişte ise yerel esnafın tercih edilmesini istedi.

 

Tarih : 1 Eylül 2025 Pazartesi 12:27

Kırtasiyeci esnafının güvenli kırtasiye ürünleri, TSE’li defterleri, solvent içermeyen yapışkanlı ürünleri, kanserojen içermeyen çanta ve kalem kutuları, CE belgeli kırtasiye ürünleri, indirimli fiyatları ile yeni sezona hazır olduğunun altını çizen Başkan Kıvılcım, veliler ve öğrencilerin kırtasiye alışverişlerinde menşei belli ürünleri tercih etmesinin önemine değindi. Kıvılcım” Kırtasiye alışverişlerinde ürünün üzerinde mutlaka firmanın ismi bulunmalı, CE belgesi olmalı, yapışkanlı ürünlerde solvent içermez yazısına dikkat edilmeli. Defterlerde TSE belgesine bakılmalı. Bilhassa çanta alırken fitalat içermez yazısına dikkat edilmeli, firma amblemine bakılmalı” diye konuştu.

FİYATLAR GEÇEN YILLA AYNI

Yeni eğitim öğretim döneminde kırtasiye ürünlerinin fiyatlarında geçen yıla oranla büyük bir farklılık olmadığına vurgu yapan Oda Başkanı Kıvılcım, “ Velilerimiz bu dönem kırtasiye ürünlerini geçen yılki fiyatlar üzerinden kırtasiyecilerimizden gönül rahatlığıyla temin edebilirler. Bu dönem fiyat farkı olmaması velilerimize rahat bir nefes aldıracak” dedi. Türkiye genelinde 'Kırtasiye kırtasiyeciden alınır' sloganıyla hareket ettiklerini vurgulayan Kıvılcım, öğrenci ve velilere kırtasiye alışverişlerini sanal mağazalar ve AVM’lerden değil, kırtasiyecilerden yapmaları çağrısında  bulunarak,  “ Velilerimizi ve öğrencilerimizi kültüre açılan kapı olarak değerlendirilen ve çocuklarımızın vazgeçilmez tutkusu olan kırtasiye ürünleri alımlarında sanal marketler, sokak aralarına kadar giren zincir marketleri değil, yerel esnafı tercih etmelerini bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim yılını kutluyor, yeni dönemin öğrencilere, öğretmenlere ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA