12:16   HAYIRSEVER İŞ İNSANI HAKAN ALACA’DAN MERSİN’E SAĞLIK YATIRIMI   11:56   KıRATLı: "ŞEHITLERIMIZIN EMANETINE SAHIP ÇıKACAK, KARDEŞLIĞIMIZI GÜÇLENDIRECEĞIZ"   18:50   MSK SEZONU AÇTI   18:48   YENIŞEHIR’DE ATıL OKULLAR VE METRUK YAPıLAR YıKıLıYOR   18:47   BARO BAŞKANI ÖZDEMİR’DEN, YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’E ZİYARET   18:45   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI, GÜNDOĞDU MAHALLESI’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   18:44   AKDENIZ’DE 200 KILO BOZULMUŞ MIDYE DOLMASı ELE GEÇIRILDI   18:42   TOROSLAR’A BİR TESİS DAHA KAZANDIRILIYOR   18:40   AKDENIZ’DE YEŞIL ALAN İŞGALINE GEÇIT YOK   18:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, BM’DE TANITILAN TÜRKİYE’NİN İLK GÖNÜLLÜ ULUSALTI DEĞERLENDİRME RAPORU’NDA İLK SIRADA YER ALDI  
 
   
 
 

Yenişehir Belediyesi kenti yeşillendiriyor


Doğayla uyumlu kentleşme anlayışıyla hareket eden Mersin Yenişehir Belediyesi, yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyor. 50. Yıl Mahallesi’nde yapımına devam edilen parkta akçaağaç, süs eriği ve kauçuk fidanları toprakla buluşturuldu.

 

Tarih : 29 Temmuz 2025 Salı 14:24

Haber Merkezi

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 2025 yılını “Akıllı ve Yeşil Yenişehir Yılı” olarak ilan ettiklerini hatırlatarak, bu kapsamda doğayı koruma, kent ekolojisini iyileştirme ve iklim krizine karşı dirençli bir şehir inşa etme hedefleri doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirtti. “İklim değişikliğine karşı mücadele, artık bir seçenek değil zorunluluktur. Bu bilinçle hareket ediyoruz.” diyen Özyiğit, çevreci belediyecilik anlayışını sadece ağaç dikmekle sınırlı görmediklerini, tüm planlama ve uygulamalarda çevresel etkileri dikkate aldıklarını ifade etti. Çalışmaların devam edeceğini kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, “Yola çıkarken belirlediğimiz altı temel ilkeden biri ‘Ekoloji’ydi. Bugün attığımız her adımda bu ilkeye sadık kalmaya devam ediyoruz” dedi. Yenişehir Belediyesi, çevre duyarlılığını uluslararası platformlarda da ortaya koyuyor. 2020 yılında Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atan Yenişehir Belediyesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı (SECAP) hazırlayan ilk belediyelerden biri olmuştu. Bu plan doğrultusunda Yenişehir Belediyesi, 2030 yılına kadar karbon salımını önemli ölçüde azaltmayı, 2050 yılına kadar ise karbon nötr bir kent olmayı hedefliyor. Bu kapsamda  yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, atık yönetimi ve yeşillendirme alanlarında kapsamlı projeler hayata geçiriliyor.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA