20:45   BAŞKAN ALI BOLTAÇ, 6 ŞUBAT’ıN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DA DAYANıŞMAYA ORTAK OLDU   20:42   HIRANUR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   20:10   TOROSLAR’DA ŞUBAT MECLISININ IKINCI BIRLEŞIMI YAPıLDı   20:06   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN 6 ŞUBAT DEPREM ŞEHITLERI ANıSıNA LOKMA IKRAMı   20:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, DOSTHANE ILE HASTA VE YAKıNLARıNıN YANıNDA   20:15   BETEM’LERDE ÖĞRENCI KABULÜ NOTER HUZURUNDA KURA ILE YAPıLDı   20:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR KALITEYI AKREDITASYON SERTIFIKASı ILE TAÇLANDıRDı   20:07   BAŞKAN YıLDıZ’DAN DEPREM MESAJı: “AYNı ACıLARı YAŞAMAMAK ELIMIZDE”   20:05   MEZITLI’DE 7’DEN 70’E HERKES IÇIN EĞITIM, SANAT VE SPOR IMKÂNı   19:59   ‘SINEMANıN İLHAM VEREN ANıLARı’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU  
 
   
 
 

MESKİ, su yönetiminde stratejik adımlar atıyor


Mersin’e kaliteli ve kesintisiz içme suyu teminini aralıksız sürdüren MESKİ, “Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması İşi”ne yönelik kapanış toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda; su kaynaklarının sürdürülebilirliği için yapılan bilimsel çalışmalar detaylı bir şekilde paylaşıldı.

 

Tarih : 16 Temmuz 2025 Çarşamba 12:31

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması İşi” kapanış toplantısı gerçekleştirdi. MESKİ, Berdan ve Pamukluk baraj göllerinin ve gölleri besleyen yeraltı ve yüzeysel su kaynaklarının korunması, kaynakların ve havzaların özelliklerinin bilimsel çalışmalar ile değerlendirilerek koruma alanlarının belirlenmesi, Baraj Gölleri ve Havzalarının su kalitesi ve miktarının havza bazında korunması ve iyileştirilmesi maksadıyla; sosyal, ekonomik, fiziki, jeolojik, hidrojeolojik, hidrolojik, hidromorfolojik, ekolojik ve kimyasal özelliklerinin bilimsel verilere dayalı olarak tespit edilmesini içeren “Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması İşi”ni hazırlayarak, gerekli çalışmaları başlatmıştı. Bu kapsamda yapılan kapanış toplantısının açılış konuşması MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz tarafından yapıldı. Toplantıda gerçekleştirilen sunumda; proje yönetimi, alan sınırları, baraj havzaları, projenin amacı ve hedefleri, paydaş bilgileri, süreç yönetimi, arazi verileri gibi konu başlıkları detaylı olarak aktarıldı. Havzadaki altyapı durumu, içme suyu yönetimi, Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi verileri kapsamlı bir şekilde paylaşıldı. Toplantı, soru-cevap bölümüyle birlikte sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA