"Doğumdan Ölüme" kesintisiz hizmet


‘Doğumdan Ölüme’ belediyecilik anlayışıyla 7/24 kesintisiz bir hizmet sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların iyi gününde olduğu kadar en zor günlerinde de yanlarında olarak acılarına ortak oluyor. Mersin’de cenazesi olan her vatandaş, defin işlemleri için ‘Alo 188’ , cenaze sonrası taziye hizmetleri için ise ‘Alo 185’ ve ‘0 324 185 00 00’ numaralı telefonlar aracılığı ile tüm işlemlerini kolayca başlatabiliyor. Cenaze ile ilgili bütün işlemler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın koordineli bir şekilde çalışmasıyla en ince ayrıntısına kadar planlanıyor ve ailelerin bu zor zamanlarında daha az stres yaşamaları sağlanıyor. Cenazenin alınıp yıkanmasından defin sürecine, sonrasında ise taziyeye gelen yakınlarını ağırlamak için taziye evi ile hizmeti sunan Büyükşehir, cenaze işlemleri boyunca vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor.

 

Tarih : 2 Haziran 2025 Pazartesi 13:07

Haber Merkezi

 İnsan odaklı hizmet anlayışını merkeze alarak, vatandaşların her anında ve her durumda yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Doğumdan Ölüme’ belediyecilik anlayışıyla sadece iyi günlerde değil, ‘Kalbimiz bir, Kaybımız bir’ sloganı ile en zor zamanlarda da onların yanında oluyor. Cenazesi olan vatandaşlar yalnızca bir telefonla, ‘Alo 188’ ile cenaze defin işlemleri için Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekiplerinin hizmetlerine erişebilirken, ‘Alo 185’ ya da ‘0 324 185 00 00’ numaralı hatlar üzerinde de taziye hizmetlerine kolayca ulaşabiliyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın titizlikle yürüttüğü koordinasyon sayesinde her şey en ince ayrıntısına kadar planlanıyor ve ailelerin bu zor zamanlarında daha az stres yaşamaları sağlanıyor.

BÜYÜKŞEHİR, CENAZE HİZMETLERİNİ HIZLI, TİTİZ VE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜYOR

Cenazesi olan her Mersinli bu zor süreçte yalnız olmadığını bilirken; cenazenin alınmasından yıkanmasına, defin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Taziye Evleri’nde yakınlarının ağırlanmasına kadar her aşamada Büyükşehir devreye giriyor. Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Kurdali, Halkkent, Hal, Demirtaş, Turunçlu ve Mevlana Taziye Evleri, taziyeye gelen insanlara sıcak ve huzurlu bir ortam sunarken, bu süreçte cenaze sahibi ailelerin de yükünü hafifletiyor. Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda taziye çadırı, taziye kolisi, masa ve sandalye gibi tüm ihtiyaçlar, Büyükşehir tarafından temin ediliyor. Cenaze sahiplerinin ihtiyaçları titizlikle yürütülerek, acılı aileler için en temel gereksinimler hızlıca karşılanıyor. Büyükşehir bütün bu hizmetlerin yanı sıra, taziye yemeği hizmeti ile de taziye sahiplerini misafirlerini düşünme telaşına kapılmaktan kurtarıyor. ‘Birlikte güçlü, birlikte dayanıklı’ anlayışını her fırsatta hayata geçiren Büyükşehir; cenaze hizmetleriyle yalnızca teknik bir süreci değil, vatandaşların acılarını da paylaşmanın sorumluluğunu taşıyor. Bu sayede Mersinliler, en zor anlarında bile yanlarında bir destek eli bulmanın huzurunu yaşıyor.

BAYRAKTAR: “ŞİMDİYE KADAR 20 BİN VATANDAŞIMIZI TAZİYE EVLERİNDE AĞIRLADIK”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Şef olarak görev yapan Başak Gökdal Bayraktar, Büyükşehir’in sosyal belediyecilik anlayışı ile ‘Doğumdan Ölüme’ kadar vatandaşların her anında yanında olduğunu belirterek, “Bu kapsamda 6 farklı mahallede Taziye Evlerimiz bulunmaktadır. Taziye Evlerimizin içeriği, kadın ve erkek olarak ayrı planlanmıştır. Bu Taziye Evlerinin içerisinde mescit ve ortak kullanıma açık bir mutfak bulunmaktadır. Vatandaşlarımız 3 gün boyunca taziye için gelen misafirlerini burada ağırlayabilmektedirler” dedi. Büyükşehir bünyesinde hizmet veren 3 Taziye Evi’nin Sosyal Yaşam Merkezleri içerisinde yer aldığını, bunların Hal, Halkkent ve Kurdali olduğunu kaydeden Bayraktar, diğer Taziye Evleri’nin ise Turunçlu, Demirtaş ve Mevlana Mahallelerinde yer aldığını aktardı. Cenaze işlemleri boyunca Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Bayraktar, “Bugüne kadar 217 hane bu hizmetimizden yararlandı. Toplamda 20 bine yakın vatandaşımızı Taziye Evlerimizde ağırladık. ‘Kalbimiz bir, kaybımız bir’ sloganı ile vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Gıda Mühendisi olarak çalışan Dilara Aytuttu ise, vatandaşların iyi günlerinde olduğu kadar acılı günlerinde de yanlarında olmaya devam ettiklerini kaydederek, “ ‘Acıya ortak olma’ anlayışı ile defin bilgilerine ulaşılan cenaze sahiplerine, taziye yemeklerini de hazırlayarak ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımızın iyi günde olduğu kadar, zor günlerinde de yanlarında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA