23:32   BAŞKAN YıLDıZ’ıN KıRSAL HAMLESI ÜRETICIYI SEVINDIRDI   23:30   ASKıDA EKMEKLE BÜYÜYEN DAYANıŞMA MEZITLI’DE   23:27   TARSUS BELEDIYESI KAPı KAPı GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURUYOR   23:25   MERSIN BAROSU’NDAN ÇIÇEK YERINE EĞITIME BAĞıŞ   23:20   AŞKıN ZAMANSıZ HIKÂYESI “ROMEO VE JULIET” SEVGILILER GÜNÜ’NDE SAHNEYE TAŞıNıYOR   23:17   VELILER: “SILIFKE’NIN BÖYLE BIR YERE IHTIYACı VARDı”   23:06   EVCI MAHALLESI’NDE BULUNAN METRUK BINANıN KONTROLLÜ YıKıMı GERÇEKLEŞTI   23:02   ÇOCUKLARıN HAYALLERI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ   22:58   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ‘HAMZABEYLI KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESI’NIN AÇıLıŞıNA KATıLDı   22:50   “OTOMOTIV PIYASASıNDAKI DURGUNLUK KıRıLMALıDıR”  
 
   
 
 

Mersin’de konut satışları arttı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Şubat ayı Konut Satış İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında artarak 112 bin 818 oldu.

 

Tarih : 13 Mart 2025 Perşembe 14:02

TÜİK’in 2025 Şubat verilerine göre Mersin’de konut satışları 4 bin 122 olarak gerçekleşti. Geçe yılın aynı döneminde 2 bin 732 olan satışlar önemli bir artış gösterdi. Şubat 2025 verilerine göre yapılan satışların 378’i ipotekli satış olarak gerçekleşirken, 3 bin 744’ü ise diğer satış kategorisinde yer aldı. Mersin’de yapılan ilk el satışların sayısı bin 685 olurken ikinci el satışlarda ise bu sayı 2 bin 437’ye ulaştı. Yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 21,1 düşüşle bin 457 olarak kaydedildi. En çok konut satışı 539 ile İstanbul'da, 503 ile Antalya'da ve 89 ile Mersin'de gerçekleşti. Ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı 256 ile Rusya Federasyonu yurttaşlarına yapıldı. Rusları, 133 ile İran ve 99 ile Irak yurttaşları takip etti. (Haber Merkezi)

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA