13:09   TOROSLAR BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜNDEN HAFTA SONU ÇİFTE GALİBİYET   13:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR 2019’DAN BU YANA ON BİNLERCE CAN DOSTUN YANINDA OLDU   13:08   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 3 SIFIR ATIK UYGULAMASI İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ SEÇİLDİ   13:07   YENIŞEHIR’DE KESINTISIZ AFET MESAISI   13:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN HASTA VE YAKINLARINA EV KONFORUNDA HİZMET   13:05   BÜYÜKŞEHİR TARSUS’TA KÜLTÜREL KİMLİĞİN GÜÇLENMESİNE KATKI SUNUYOR   13:04   YENIŞEHIR’DE EKIPLER GECE BOYUNCA TEYAKKUZDA   11:38   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR MAZBATASıNı ALDı   18:33   MDTO’DA DEVIR TESLIM TÖRENI   18:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NİN EKİM AYI 3. BİRLEŞİMİ, BAŞKAN VEKİLİ GENÇ BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
 
   
 
 

Sibirya değil Mersin!


Ülke genelinde Sibirya soğuklarıyla birlikte hava sıcaklığı birçok şehirde hissedilir derecede düşerken Mersin’de oluşan görüntü buzul çağını akla getirdi. Sulama suyunun patlayan borusu nedeniyle, içme suyu deposu ve çevresi tamamen buz tuttu, ortaya izlemesi keyif veren görüntüler çıktı.

 

Tarih : 21 Şubat 2025 Cuma 13:21

Sibirya soğukları ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de etkili olmaya başladı. Yaz şehri olarak bilinen Mersin'de 500 rakım üzerindeki yerleşim yerleri bu kış ilk defa eksileri gördü. Erdemli ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Karahmetli'de de soğuk hava ve rüzgar gece boyunca etkili oldu. Eksi 3 dereceye kadar sıcaklığın düşmesi, tarım alanında kullanılan sulama borularından birinde çatlak meydana gelmesiyle ilginç bir görüntü de oluşturdu. Çatlak borudan fışkıran su, mahallenin içme suyunu tedarik eden deposuyla çevresini dondurdu. Ortaya buzulları hatırlatan görüntüler çıktı. Durumu gören yöre sakinleri de bölgeye gelerek ilginç manzaranın fotoğraflarını çekti. Mahalle sakinlerinden Nazım Coşkun, "Buradan sulama suyu geçiyor. Akşam su fışkırmaya, gece de donmaya başladı. Sabah namazına giderken baktım her yer bembeyaz olmuştu. Böyle bir manzarayı ilk defa gördüm. Görüntü süper rüya gibi çok güzel" dedi. Komşu mahalleden merak edip gelen İsmet Ateş ise, "İlgimi çekti yerinde görmek istedim. Sanki insan kendini buzul çağında hissediyor" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA