00:12   BAŞKAN YıLDıZ, ESNAF ODALARıYLA BULUŞUYOR   00:10   BÜYÜKŞEHIR’IN SANATÇı KADROSUNDAN ‘5 GÜN 5 OYUN’ PROGRAMı   00:04   MESKİ, MEZITLI DEVLET HASTANESI ATıK SU ALTYAPıSı ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   17:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BIREYLERIN SAĞLıKLı YAŞAMıNA DESTEK OLUYOR   17:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN MEZITLI’DE SıCAK ASFALT ATAĞı   17:17   BAYRAM SOFRASı EVLERE TAŞıNDı   19:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARı MSK ILE BULUŞTURDU   19:13   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI BAYRAM BOYUNCA MEZARLıKLARDA YURTTAŞLARı YALNıZ BıRAKMıYOR   19:11   MERKEZ MAHALLELERDE YOĞUN TEMIZLIK VE ILAÇLAMA ÇALıŞMASı   19:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 13 ILÇEDE 60 BIN ÇOCUĞA BAYRAM HEDIYESI  
 
   
 
 

Büyükşehir, kenti yeşile doyuruyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti estetik ve yeşil bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Dairesi bünyesindeki peyzaj mimarları ile birlikte çalışan ekipler, kentin çeşitli kavşaklarını yeni düzenlemelerle güzelleştiriyor. Park, yeşil alan, cadde, meydan, bulvar ve refüjler olduğu gibi, trafik akışının yoğun olduğu kavşaklar da rengarenk çiçeklerle donatılarak ve kent mobilyalarıyla süslenerek şehre görsel bir şölen sunuluyor.

 

Tarih : 15 Ocak 2025 Çarşamba 10:53

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, kentin yüzünü hem yeşil hem de estetik bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir’in peyzaj mimarları ile birlikte çalışan ekipler, kentin çeşitli kavşaklarını yeni düzenlemelerle güzelleştiriyor. Park, yeşil alan, cadde, meydan, bulvar ve refüjler olduğu gibi, trafik akışının yoğun olduğu kavşaklar da rengarenk çiçeklerle donatılarak ve kent mobilyalarıyla süslenerek şehre görsel bir şölen sunuluyor. Büyükşehir ekipleri; Mersin merkez ilçelerde yer alan 26.Cadde-11.Cadde kesişimi, Çakmak Caddesi-İstiklal Caddesi kesişimi, 36. Cadde Palm City önü,  Akbelen Bulvarı battı çıktı üzerindeki kavşak, Şehir Hastanesi kavşağı, Diş Hastanesi kavşağı, 36 Cadde-17. Cadde kesişimi kavşak, Limon Caddesi-Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi kesişimi, Bakanlık Caddesi-Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi kesişimi ile Marina kavşağında çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, kentteki diğer kavşaklarda da benzer düzenlemeler yaparak, şehir genelinde vatandaşlara daha güzel bir çevre sunmayı amaçlıyor.

ARKAN: “YEŞİL ALANLAR ÜZERİNDE PEYZAJ DÜZENLEMELERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nde Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Görkem Arkan, daha temiz, daha güzel ve sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla yeşil alanlar üzerinde peyzaj düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, “Cadde ve bulvarlarımızdaki kavşaklarda çalışmalarımızı yapıyoruz. Kent mobilyalarıyla dolomit taşları, cüruflar, renkli mozaik taşlarıyla alanlarımızı güzelleştiriyoruz. Genel olarak, kurakçıl peyzaj anlayışını benimsiyoruz. Kullandığımız bitkilerde su isteklerinin az olmasına ve özellikle estetik açıdan güzel olmasına dikkat ediyoruz” dedi. Kentte estetik dokunuş kattıkları çoğu kavşağın doğal navigasyon olduğunu ifade eden Arkan, “Mesela 26. Cadde ile 11. Cadde dediğimizde çoğu kişi bilmeyebilir. Fakat Tavuskuşu Kavşağı dediğimizde, orayı birçok kişi rahatlıkla bulabilmektedir. Mersin’e özgü güzel, estetik amaçlı kullanılan objelerimizle tasarımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Sürekli aynı tasarımlarla devam etmektense; alan üzerinde insanların ilgilerini çekebilecek, memnuniyetlerini sağlayabilecek çalışmalar yapıyoruz ve bununla ilgili de olumlu geri dönüşler alıyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA