23:41   TOROSLAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLE ÖĞRENCİLERİNİ KİTAP FUARIYLA BULUŞTURDU    23:40   TARSUS’TA GECE BOYUNCA YAĞıŞ MESAISI   23:38   TARSUS’TA GECE BOYUNCA YAĞıŞ MESAISI   23:37   AKDENIZ’DE HORTUM KıYı ŞERIDINI VURDU: İŞ YERLERI VE EVLER ZARAR GÖRDÜ   23:36   ’PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI’ PROJESI ILE 10 AYDA 1 TON PLASTIK TOPLANDı   23:35   ’KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN’ PROJELERI ÖĞRENCILERE TANıTıLDı   23:34   DAHA ÖNCE YANGıNDA ZARAR GÖREN ESKI BINA YAĞıŞLı HAVADA ÇÖKTÜ   23:33   MERSIN’DE ABARTı EGZOZ DENETIMINDE 50 ARACA 463 BIN TL CEZA   23:32   MERSIN ITFAIYESI FELAKETI ÖNLEDI: PATLAMALAR YAŞANARAK YANAN TANKER 26 BIN LITRE YAKıT TAŞıYORMUŞ   23:31   MERSIN’DE EMEKLI EVI ÜYELERI ‘BEN ANADOLU’ OYUNUNA YOĞUN ILGI GÖSTERDI  
 
   
 
 

Yörüklerin kapanan yolları açıldı


Sahil şehri Mersin’in bin 200 rakım üzerindeki bir çok bölgesi yeni yıl öncesinde karla kaplandı. Özellikle Erdemli İlçesinde bin rakım üzerinde etkili olan karla ulaşım sorunu yaşayan hayvancılıkla uğraşan Yörüklerin yolları da ekiplerin yoğun mesaisiyle açıldı.

 

Tarih : 31 Aralık 2024 Salı 12:46

Meteorolojinin uyardığı kar yağışı Mersin'in yüksek rakımlarında 2 gün süreyle etkili oldu. Kar yağışı sonrası bin rakım üzerindeki bir çok kırsal mahalle beyaza büründü. Yer yer 20-30 santime ulaşan kar kalınlığı nedeniyle hayvancılık yapan Yörüklerin yolları da kapandı. Erdemli Belediyesi Fen İşleri ekipler, 2 bin rakıma kadar geniş sahada iş makineleri ile yoğun çalışma yürüterek tali yolları açtı. Hayvancılıkla uğraşan Metin Böcülü, “Yol kapalı olduğunda en büyük sorun burada okula giden çocuklara servis gelemiyor. Daha sora yem saman ihtiyaçları oluyor” dedi.

“YOLLARIMIZ KAPANDI HAYVANLARIMIZ SUSUZDU”

6. sınıf öğrencisi Halil Böcülü de, “Ailem hayvancılık yapıyor. Ben de onlara yardımcı oluyorum. Yollarımız kapanmıştı. O yüzden servis gelemiyordu. Belediye ekiplerimiz yolu açtı. Artık okula da gidebileceğiz” şeklinde konuştu. Güzeloluk Muhtarı İbrahim Doğan ise “Dün öğleden sonra başlayan kar yağışı Güzeloluk köyümüzde yaklaşık köy merkezde 5-6 santimetre yukarı doğru hayvancılarımızın olduğu yerde 15-20 santimetre kar oluştu. Hayvancılarımızın yolları kapandı. Erdemli Belediyesinden destek istedik, sağ olsunlar onlarda iş makinelerini gönderdiler, hayvancılarımızın yollarını açıyoruz "diye konuştu. Yörüklerden Selçuk Göktepe de “Dün gece köyümüze kar yağdı. Yollarımız kapandı hayvanlarımız susuzdu. Belediyeden Mustafa Kara başkanımızdan yardım istedik. Ekibi gönderdi sağ olsun. Hayvanlarımın suyunu götürüyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA