23:09   BAŞKAN VEKILI BEŞIKÇI’DEN YENI SEZON ÖNCESI AKDENIZ BELEDIYE SPOR’A TAM DESTEK   23:07   TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KIRSAL MAHALLELERDE KAPSAMLI YOL ÇALIŞMASI   23:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİ’NDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ   23:05   BÜYÜKŞEHİR’İN TENİS KORTLARINDA ZAFER BAYRAMI HEYECANI BAŞLADI   23:05   BÜYÜKŞEHİR’İN TENİS KORTLARINDA ZAFER BAYRAMI HEYECANI BAŞLADI   23:04   BÜYÜKŞEHİR’DEN MEVLİT KANDİLİ’NDE 15 BİN KANDİL SİMİDİ İKRAMI   23:03   16. ‘PMOGENÇ YAZ KAMPI’ BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDE MERSİN’DE BAŞLADI   23:02   TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 16 CAMİDE KANDİL SİMİDİ İKRAMI   22:49   TOROSLAR’DAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİRLİKTELİK   22:47   ZAMANıN ÖTESINDE: MARINA VE DOĞA FOTOĞRAF YARıŞMASı BAŞLADı!  
 
   
 
 

Taş Bina’nın restorasyonu sürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu başlatılan ve Mersin’in tarihine tanıklık eden simge yapılarından biri olan Taş Bina’nın Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bu kapsamda ‘Taş Bina Kent Müzesi Restorasyon Projesi Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi.

 

Tarih : 18 Aralık 2024 Çarşamba 11:11

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin; Mersin’in tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak amacıyla kentin tarihine tanıklık eden simge yapılarından biri olan Taş Bina’nın Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi amacıyla başlattığı restorasyon çalışmaları, tüm hızıyla sürüyor. 1900’lü yıllardan itibaren tuz deposu, nal ve çivi fabrikası, Akkahve ve Belediye Binası gibi farklı işlevlerde kullanılan Taş Bina’nın eski görünümüne kavuşturulması amacıyla gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları kapsamında, ‘Taş Bina Kent Müzesi Restorasyon Projesi Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi.

İRDE: “BÜYÜKŞEHİR OLARAK, MERSİN İÇİN EN İYİSİNİ YAPMA YOLUNDA İLERLEYECEĞİZ”

Mersin Bellek Ofisi koordinesinde ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Büyükşehir Belediyesi bürokratları,  Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA), Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) üyelerinin yanı sıra STK, oda ve derneklerden temsilciler ile birlikte, Mersin’in tarihine tanıklık eden değerli isimler katılım sağladı. Toplantıda; halihazırda devam eden restorasyon çalışmaları, müze mimarisi ve yapı tasarımı hakkında bilgi aktarılırken, Kent Müzesi’nde bu şehri anlatan değerler üzerine paydaşlarla fikir alış verişinde bulunuldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, kent belleğinde önemli bir yer tutan ve uzun süre Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne de sahipliği yapan Taş Bina’nın restorasyon çalışmaları ile ilgili; “Restorasyon çalışmaları hakkında hem bilgi aktarıp, hem de bu konuda geri bildirim almayı hedefledik. Burada bir hazırlık yaptık ve restorasyonda ele alacağımız zemin, birinci ve ikinci kat hakkında sunum yapıp, her kat bitiminde sizlerden görüş rica ediyoruz. Buradan çıkarttığımız notları yeniden süzgeçten geçirip, Mersin için en iyisini yapma yolunda ilerleyeceğiz” diyerek, katılımcılara toplantı hakkında bilgi aktardı.

ÖZDÜLGER: “KENT PAYDAŞLARI İLE DEVAMLI BİR ARAYA GELİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ise, kent paydaşları ile devamlı bir araya gelmekten dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, “Hepimizin çok önemsediği ve restorasyon çalışmaları başlamadan önce ‘içeriğinde neler olacak, neler sunacağız, kentimizin değerine nasıl daha fazla değer katacağız’ diye düşündüğümüz ve Kent Müzesi olarak çalışmalarını yaptığımız Taş Bina restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Bununla ilgili de sizlerle bir araya geldik. Bu kapsamda sizlerin de destekleri ve önerilerini alarak yürüttüğümüz bu toplantının sonucunda, binamızın güzel bir şekilde sonuçlanmış haliyle şehrimizin değerine değer katacağız” şeklinde konuştu. Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Burak Belge, toplantının oldukça verimli geçtiğini kaydederek, “Kent Müzesi, uzun süredir konuşulan ve tartışılan bir konu. Müze yapılmadan önce içerik hakkında bizlerle paylaşılmasının ve kent uzmanlarından bilgi alınmasının önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum. Toplantıya çok geniş bir çevre çağrılmış. Sadece Mersin’den değil, bütün ilçelerden katılım var. O yönden olumlu karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA